Home ยป Dienstverlening

Categorie: Dienstverlening

Delocatiefotograaf

Het belang van vakantie

Een onderzoek heeft aangetoond dat mensen die lange tijd geen vakantie nemen vaker ziek zijn. Een vakantie is dus erg belangrijk voor je, maar waarom?

Ontspannen

Het leven draagt veel stress met zich mee, daarom is het goed om af en toe even goed te ontspannen. Het is waar dat je dat in het weekend ook kunt doen. Toch heeft een vakantie een groter effect. Doordat je een aantal dagen helemaal aan het ontspannen bent, vermindert je stress meer en kun je daarna beter aan de slag. Er is zelfs bewezen dat op vakantie gaan helpt bij burn-out verschijnselen. Voel je dus niet schuldig om er even tussenuit te gaan, het is belangrijk voor je lichaam.

Buitenlucht

Een reden dat op vakantie gaan goed voor iemand is, is dat we op vakantie veel meer in de buitenlucht te vinden zijn. We maken meer (stads)wandelingen, gaan naar het strand of zitten bij het zwembad: veel vakantieactiviteiten hebben met de buitenlucht te maken. Daarom is het heel goed om in de koude wintermaanden op vakantie te gaan.

In de Nederlandse zomer zijn veel mensen vaker buiten te vinden: ze zitten even op het balkon of in de tuin, fietsen meer en gaan sneller even wandelen. Tijdens de wintermaanden is dat veel minder. Door de kou willen de meesten niet langer buiten zijn dan absoluut noodzakelijk is. 

Zonvakantie in februari

Op Zonvakantie-februari.nl vind je een lijst met warme vakantiebestemmingen voor de koude wintermaand februari. In een handige tabel kun je zien wat de gemiddelde temperatuur is in die maand en wat de neerslag verwachting is. Ook de vlieguren staan aangegeven. Op die manier kun je kiezen voor de vakantie die het best bij jou past. Geniet van de belangrijke ontspannende en zelfs genezende werking van een vakantie in deze grauwe maanden.

Delocatiefotograaf

Wat zijn medische vertalingen?

Wat zijn medische vertalingen? Medische vertalingen zijn medische documenten vertaald in een andere taal. Heeft u bijvoorbeeld een patiënt die de Nederlandse taal lastig vind, maar spreek jij zijn of haar moedertaal niet? Dan is de communicatie erg lastig en zal het ook moeizaam verlopen. Je wilt natuurlijk wel dat jij en je patiënt elkaar goed hebben begrepen. Dankzij medische vertalingen uit te laten besteden aan een professioneel vertaalbureau is er van miscommunicatie geen sprake meer. Jij en je patiënten kunnen elkaar nu duidelijk begrijpen. Het is namelijk van groot belang dat medische teksten op de juiste manier vertaald worden, je hebt het immers over het leven van een ander. Het zou namelijk een schande zijn wanneer de dossiers op een verkeerde manier zijn vertaald en daardoor de verkeerde informatie bij de patiënt terecht komt. taalbarrières komen vaak voor met een oudere generatie met een niet-westerse achtergrond. Maar ook zij hebben soms medische hulp nodig.

Iedereen van de juiste informatie voorzien

Medische vertalingen zijn zo te lezen belangrijker dan je dacht. Het is echt belangrijk dat een Nederlands dossier op de juiste wijze wordt vertaald naar een andere taal. Ook de medische begrippen moeten juist vertaald zijn, misschien staat het wel helemaal in de verkeerde context en snapt de ontvanger er niets van. Zorg er daarom voor dat je medische vertalingen zijn vertaald door een beëdigde vertaler. Schakel op tijd een vertaalbureau in die medische vertalingen op de juiste manier kan uitvoeren. Misschien gaat het wel om levensbelang en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben dat je een dossier met iets anders hebt aangereikt. Wanneer andere talen niet je sterkste kant zijn, laat dan je dossiers door medische vertalingen uitvoeren door een beëdigd vertaalbureau. Zo weet je zeker dat het goed zit, voor jou maar ook voor je patiënt.