Home » Fotografie nieuws

Wat zijn medische vertalingen?

Wat zijn medische vertalingen? Medische vertalingen zijn medische documenten vertaald in een andere taal. Heeft u bijvoorbeeld een patiënt die de Nederlandse taal lastig vind, maar spreek jij zijn of haar moedertaal niet? Dan is de communicatie erg lastig en zal het ook moeizaam verlopen. Je wilt natuurlijk wel dat jij en je patiënt elkaar goed hebben begrepen. Dankzij medische vertalingen uit te laten besteden aan een professioneel vertaalbureau is er van miscommunicatie geen sprake meer. Jij en je patiënten kunnen elkaar nu duidelijk begrijpen. Het is namelijk van groot belang dat medische teksten op de juiste manier vertaald worden, je hebt het immers over het leven van een ander. Het zou namelijk een schande zijn wanneer de dossiers op een verkeerde manier zijn vertaald en daardoor de verkeerde informatie bij de patiënt terecht komt. taalbarrières komen vaak voor met een oudere generatie met een niet-westerse achtergrond. Maar ook zij hebben soms medische hulp nodig.

Iedereen van de juiste informatie voorzien

Medische vertalingen zijn zo te lezen belangrijker dan je dacht. Het is echt belangrijk dat een Nederlands dossier op de juiste wijze wordt vertaald naar een andere taal. Ook de medische begrippen moeten juist vertaald zijn, misschien staat het wel helemaal in de verkeerde context en snapt de ontvanger er niets van. Zorg er daarom voor dat je medische vertalingen zijn vertaald door een beëdigde vertaler. Schakel op tijd een vertaalbureau in die medische vertalingen op de juiste manier kan uitvoeren. Misschien gaat het wel om levensbelang en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben dat je een dossier met iets anders hebt aangereikt. Wanneer andere talen niet je sterkste kant zijn, laat dan je dossiers door medische vertalingen uitvoeren door een beëdigd vertaalbureau. Zo weet je zeker dat het goed zit, voor jou maar ook voor je patiënt.Transitievergoeding wordt vergoed

Nieuwe regeling maakt einde aan slapende dienstverbanden

Werkgevers kunnen vanaf 2020 met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 de transitievergoedingen vergoed krijgen die ze betalen aan een ontslagen medewerker die twee jaar ziek is. Het parlement is reeds in 2018 akkoord gegaan met het wetsvoorstel hiervoor.

De verplichte transitievergoeding voortkomend uit de Wet werk en zekerheid is vooral voor kleinere werkgevers onbetaalbaar en werkt slapende dienstverbanden in de hand. Want ook bij of na twee ziektejaren moeten werkgevers een transitievergoeding betalen bij ontslag. Daarom komt het voor dat werkgevers werknemers niet ontslaan, maar alleen de loondoorbetaling stoppen. Betrokkene werknemers blijven dan in dienst. Veelal wordt dat als slecht werkgeverschap gezien.

Door het aangenomen wetsvoorstel waarmee ook de Eerste Kamer in juli 2018 akkoord is gegaan is deze situatie nu opgelost. Werkgevers kunnen vanaf 2020 compensatie ontvangen voor transitievergoedingen die zij betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers.
Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling op 1 april 2020 in werking treedt. De werkgever heeft  dan recht op een vergoeding van de transitievergoeding door UWV. Gebruik maken van de regeling kan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015. Er gelden wel  twee voorwaarden voor deze compensatie. De arbeidsovereenkomst moet na twee ziektejaren zijn beëindigd, omdat de werknemer door ziekte zijn werk niet kon doen. Ook moet de arbeidsovereenkomst van rechtswege zijn geëindigd en kon de werknemer op dat moment door ziekte het eigen werk niet uitvoeren.

Kosten van outplacement en re-integratie worden vergoed

De vergoeding door UWV is gelijk aan de transitievergoeding die de werkgever heeft betaald aan de werknemer, althans als deze gelijk is aan het bedrag wat de werkgever minimaal verplicht moet betalen bij einde dienstverband na twee jaar ziekte van de werknemer. Ook de kosten voor outplacement of re-integratie tweede spoor worden vergoed wanneer de werkgever deze aantoonbaar van de transitievergoeding heeft afgetrokken. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding met terugwerkende kracht moeten werkgevers de aanvraag hiervoor uiterlijk 30 september 2020 hebben ingediend.

Vanaf 2020 kunnen werkgevers de transitievergoeding die zij uitkeren aan een zieke werknemer terugkrijgen van UWV

https://www.outplacementverzekering.nl

Wat zijn de ervaringen van mensen die impressies hebben laten maken?

Regelmatig horen we dat mensen twijfelen of ze wel of niet gebruik moeten maken van interieur impressies of exterieur impressies. Speciaal voor de twijfelaars onder ons hebben we enkele ervaringen voor u op een rijtje gezet.

 

Interieur Impressies:

Een van onze klanten zegt: ‘Ik ben ontzettend blij dat ik interieur impressies heb laten maken. Het heeft me geholpen om keuzes te maken bij de bouw van onze nieuwbouwwoning. We twijfelden soms over extra opties zoals een extra zijraam. Dankzij de interieur impressies konden we zien dat het toch verstandig was om dit extra raam te nemen, gezien de lichtinval. Daarnaast hielp het ons ook bij het maken van keuzes qua interieur. We hadden plannen om een aantal nieuwe meubelen aan te schaffen en dankzij de impressies, wisten we precies wat mooi zou kunnen staan en wat niet.’

Een andere klant zegt: ‘Absoluut geen spijt van de interieur impressies die ik heb laten maken. Het heeft me echt geholpen om de plannen van onze verbouwing te visualiseren’.

 

Exterieur Impressies:

Een van onze klanten liet een uitbouw plaatsen: ‘De exterieur impressies hebben me echt geholpen om ons project aan de buurt en buren te presenteren. Ze waren eerst wat huiverig maar de impressies lieten zien dat de verbouwing minder heftig was dan ze dachten’. Een andere (zakelijke) klant zegt: ‘Echt blij met onze exterieur impressies, ze hielpen ontzettend bij de verkoop van onze objecten.

 

Blaised is ontstaan vanuit een groeiende passie voor beeld en architectuur. Wij beschikken over uitgebreide bouwkundige kennis en kunnen hierdoor al werken vanaf schets of foto’s. Het lezen van uw tekening of ontwerp is onze tweede natuur. Dit gegeven en het feit dat wij ons werk met veel liefde doen, zorgt ervoor dat wij u met veel plezier van dienst zijn. Blaised realiseert onder andere 3D impressies, 3D modellen, maquettes, interieur en exterieur impressies, verkoopbrochures, websites en fotografie van uw project. Neem contact op voor de mogelijkheden.

https://www.blaised.nl/

Eisen van een professionele fotograaf


Een professionele fotograaf stelt natuurlijk hoge eisen aan zijn materiaal. Dit is uiteraard ook nodig, want hij moet mooie plaatjes kunnen schieten op het moment dat dat nodig is en anders had je de foto’s natuurlijk ook wel zelf kunnen maken. Een van de belangrijkste onderdelen van een camera is dat hij op elk moment suprême goed moet kunnen functioneren. Hierbij kun je denken aan een waterdichte camera, een apparaat dat wel tegen een stootje en stofje kan en niet bij het minste of geringste al kapot kan gaan. Je kan je wel voorstellen dat de foto’s niet alleen op binnenplaatsen worden gemaakt, maar dat de camera van een professionele fotograaf ook vaak buiten wordt gebruikt. Hij moet dan wel bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Als professionele fotograaf heb je er natuurlijk niks aan dat je camera binnen de kortste keren kapot is, omdat je even net iets te wild met je apparatuur om bent gegaan. Soms moet je als professionele fotograaf haasten en snel op de plaats delict zijn en dan gaat het er wel eens even ruig aan toe. Veelal wordt gevraagd of een camera van het merk canon geschikt is voor een professionele fotograaf en wat men van het gebruik van deze camera’s vinden. Over het algemeen heeft canon uiterst geschikte camera’s in haar assortiment die geschikt zijn voor professionele fotografen. Dit komt omdat de camera’s van canon vaak voldoen aan de specificaties die een professionele fotograaf wenst en omdat de kwaliteit van de camera’s gewoon erg goed is. Wil je meer weten over welke camera geschikt is voor een professionele fotograaf of ben je misschien wel op zoek naar een professionele fotograaf? Kijk eens op de bovenstaande website voor meer informatie. Voor meer vragen over de mogelijkheden kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen met een professionele fotograaf.Bruiloft Videografie Tips – Hoe schiet je de beste bruiloft video’s

Met klanten die bereid zijn om maar liefst 5000 euro te betalen voor de beste trouwvideo’s, is het geen wonder dat fotografen die net uit de film school komen, massaal naar de lucratieve industrie van videoproductieservices gaan.

U hoeft echter geen duizenden euro’s te betalen aan een filmschool om aan de slag te gaan met de productie van bruiloftsvideo’s. Er is een ding dat internet heet om video-tips te krijgen over hoe je de liefste trouwvideo’s voor je klanten maakt.

De bruilofts-videografie checklist

Het maken van een trouwvideo kost tijd en veel planning. Videografen moeten binnen budgetbeperkingen werken en tegelijkertijd de best mogelijke video produceren – niet altijd een gemakkelijke mix! De eerste stap naar succes van het huwelijksvideo is om met diegenen te spreken die de leiding hebben over een bruiloft. Vaak omvat dit niet alleen het verloofde paar, maar ook ouders, bruiloftcoördinatoren en vrienden.

Uiteindelijk is het doel van een trouwvideo het vastleggen van het thema van de bruiloft vanuit het perspectief van een kunstenaar. Neem vóór de grote dag de tijd om de locatie te bezoeken, begrijp hoe gebeurtenissen op de trouwdag verlopen en ontdek welke apparatuur je nodig hebt.

Eén camera of twee?
Poging om met één camera een bruiloft te maken, is moeilijk. Een enkele camera biedt mogelijk niet alle hoeken en opnamen die u moet vastleggen. Binnen een bepaald gebied op de dag van een bruiloft, gebeurt er een aantal dingen. Jouw taak is om al deze dingen op te nemen, allemaal tegelijk. Zo komen de meeste bruiloftsfilmers op een trouwlocatie met meer dan één camera op sleeptouw.

De beste camera’s voor bruilofts-videografie

Het belangrijkste om te overwegen bij het maken van de mooiste trouwvideo’s is de juiste versnelling, en natuurlijk moeten alleen de beste camera’s worden gebruikt. Voorbij zijn de dagen waarop bruiloft videografen zouden ronddwalen de locatie met omvangrijke camcorders en lichten, terwijl de bengelende draden van hun apparatuur zou de bruiloft locatie veranderen in een geïmproviseerde studio.

Voer hedendaagse camera’s in, zoals de Sony FS7, de A7Sii of de 5D Mark III en het scenario voor bruiloftsvideo’s is voor altijd ten goede veranderd. Het maken van een filmische huwelijksvideo is nu gemakkelijker dan ooit, dankzij deze wonderen van engineering en beeldverwerking die de taak zo veel gemakkelijker maken.

Wil je toch maar iemand inhuren om je trouwvideo’s te laten maken? Neem dan een kijkje bij State Of Dreaming!

Fotograaf Apeldoorn voor uw feest of evenement

Een fotograaf in Apeldoorn, fotomx.nl,  mag niet ontbreken bij een feest. Dit geldt voor diverse soorten feesten, zoals bedrijfsfeesten en schoolfeesten. De foto’s zijn voor de gasten een mooie herinnering en het is leuk om deze foto’s op social media te plaatsen. De fotograaf in Apeldoorn zal al een tijd van tevoren aanwezig zijn zodat hij of zij kan bepalen op welke plekken de mooiste foto’s gemaakt worden. Ook kan de fotograaf alvast spullen klaarzetten zodat de fotograaf overal op is voorbereid. Als het feest dan eenmaal in volle gang is kunnen mensen meteen op de foto gaan. De fotograaf kan aan mensen vragen of ze op de foto willen, maar mensen kunnen ook zelf naar de fotograaf in Apeldoorn lopen om te vragen of hij of zij een foto wil maken. Vaak vinden mensen het leuk om in een groepje op de foto te gaan. Vaak maakt de fotograaf ook enkele sfeerbeelden. Dit doet hij of zij door in een hoek te gaan staan en een groot deel van de zaal in één keer op de foto te zetten. Deze afwisseling van sfeerbeelden, portretten en groepsfoto’s zorgt ervoor dat het feest op verschillende manieren herinnerd wordt. Kijk gerust op de website van de fotograaf in Apeldoorn.

Het maken van pasfoto’s door fotograaf Apeldoorn

Je kunt een fotograaf in Apeldoorn inschakelen voor het maken van een pasfoto. Een goede pasfoto is erg belangrijk als jij een nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart nodig hebt. Een pasfoto kun je niet zomaar zelf maken, aangezien deze aan bepaalde eisen moet voldoen. Welke eisen dat zijn weet de fotograaf in Apeldoorn precies. Hij of zij zal tijdens het maken van de foto aanwijzingen geven zodat jij precies weet wat je moet doen. Je moet bijvoorbeeld je haar achter je oren doen en je mag iets glimlachen. De fotograaf in Apeldoorn maakt dan enkele foto’s zodat jullie samen de beste uit kunnen kiezen. Daarna gaat de fotograaf aan de slag met het uitdraaien van de foto’s. Hierbij zorgt de fotograaf ervoor dat de afmetingen van de foto helemaal kloppen. Je krijgt de foto’s mee in kleur en in het zwart-wit. Deze foto’s kun je meenemen als je een nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart aan gaat vragen. Wil jij ook een pasfoto laten maken bij een fotograaf in Apeldoorn? Neem dan een kijkje op onze website. Je vindt daar onze contactgegevens om een afspraak bij ons te maken. Natuurlijk mag je ook vragen stellen over onze diensten en werkwijze.

https://www.fotomx.nl/

Irritaties in het verkeer

Als je wel eens in de auto zit zul je vast wat irritaties hebben. Of dit echt door het verkeer komt of door je ochtend humeur, het is vervelend. Er zijn talloze irritaties waar jij last van kunt hebben in de auto. De meest voorkomende irritaties in het verkeer lees je hier in dit artikel.

Zo heb je mensen die zich totaal niet aan het snelheidslimiet houden. Je hebt de mensen die juist veel te hard rijden. Ze willen altijd langs je inhalen en doen erg gehaast. Misschien nog wel erger zijn de mensen die juist niet hard genoeg rijden. Ze rijden bijvoorbeeld 50 waar je een stuk harder mag rijden. Op een weg met een baan kun je dan niet inhalen en je wilt ook niet bumperkleven. Een Achteruitrijcamera helpt bij het in de gaten houden van verkeer achter je. Soms zie je op de achteruitrijcameras dat mensen je willen inhalen terwijl dat niet kan. Ze willen dus harder rijden terwijl je al op het limiet rijdt.

Een andere grote ergernis is mensen die bellen in de auto. Vaak zijn dit mensen in dure auto’s die denken boven de regels te staan. Het is gevaarlijk omdat je niet twee handen aan het stuur hebt. Een andere grote irritatie is dat mensen geen knipperlicht gebruiken. Ze laten dus niet weten waar ze naar toe gaan. Ze zijn dus te lui om het aan te geven. Dit is erg gevaarlijk.

Gelukkig zijn er niet veel mensen meer die dit doen, maar je ziet ze nog wel eens: mensen die huna afval of sigaretten uit het raam gooien. Dat je iets drinkt of dat je rookt in de auto moet je zelf weten. Je hebt daar namelijke alle recht op. Echter is het erg associaal om vervolgens peuken of ander afval uit het raam te gooien. Een andere grote ergernis onder bestuurders is dat mensen op het laatste moment invoegen.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Libido verhogende kruiden

Als je problemen hebt met je libido is dat erg vervelend. Er zijn gelukkig veel oplossingen om dit te voorkomen of op te lossen. Het is namelijk vaak een mentaal probleem maar met gezonde voedingsstoffen is dit ook op te lossen. Zo zijn er verschillende kruiden die kunnen helpen bij het verhogen van het libido als je last hebt van een Erectiele dysfunctie.  Een aantal kruiden die kunnen helpen zie je hieronder.

Ashwagandha helpt bij zowel mannen als vrouwen. De werking is alleen anders. Bij mannen als vrouwen verlaagt het de stress aanzienlijk. Je wordt er relax van waardoor je beter kunt presteren. Cortisol is de stof die er voor zorgt dat jij stress krijgt. De kruid zal deze stof blokkeren. Hierdoor zal het libido verhogen bij de man. Je bent meer vruchtbaar en verlaagd dus de stress. Bij vrouwen geeft het meer voldoening en je kunt langer door gaan. Je hebt deze kruid ook in supplementen en Libidopillen. Zo kun je de stof heel snel innemen. In Zuid Amerika is de kruid damiana populair. Dit heeft een goede werking op het orgaan en filtert urine maar het libido verhoogd er ook door.  Er zitten wat werkzamen stoffen in waaronder cafeïne wat allemaal factoren zijn die meehelpen zodat jij langer door kunt gaan. Om het libido nog meer te stimuleren kun je tribulus terrestris gebruiken. Dit zorgt er voor dat de bloedvaten wat wijder worden. De bloeddruk zal lageren worden zodat het bloed makkelijker kan stromen naar de plek wat helpt bij het libido verhogen. Het kan ook de androgene receptoren in de hersenen stimuleren. Allemaal positieve dingen om het libido dus te verhogen. Van de kruid suma zul je meer energie kunnen krijgen. het werkt net als ginseng terwijl de plant heel anders is. Het gewenste resultaat is echter hetzelfde.

https://www.libidoforte.com/

Leuke accessoires

Gadgets zijn leuk om mee te spelen en zeker ook handig voor bijvoorbeeld in de auto. Tegenwoordig heb je overal wel gadgets voor nodig, zo ook voor in de auto. In dit bericht zul je een aantal tips lezen die je zeker wel in de auto zou moeten hebben.

De eerste is een dashboard camera. Op youtube heb je vast wel de filmpjes gezien van mensen die in hun auto rijden en iets geks filmen. Ze doen dat niet voor niets. In sommige landen moet je voor de verzekering beelden laten zien als er een ongeluk is gebeurd. In Nederland hoeft dit niet maar het is wel leuk om er eentje te hebben zodat je kunt filmen waar je hebt gereden. Een Achteruitrijcamera nemen is ook erg leuk maar vooral om veiliger te kunnen rijden. Met deze camera kun je eenvoudig achter je kijken wat er gebeurd. Als je dan naar achteren rijdt of moet inparkeren kun je alles makkelijk zien via de monitor op het dashboard. Nieuwe auto’s hebben dit ingebouwd maar als je dit nog niet hebt kun je er zelf een los kopen.  In sommige landen is het zelfs al verplicht te nemen omdat het aantal ongelukken minder is. Achteruitrijcamera kopen? Kijk dan op internet voor goede aanbieders van deze camera’s. Een GPS tracker is ook een leuke gadget voor in de auto.  Je kunt dan zien waar je hebt gereden maar het is ook handig als je de auto uitleent. Dan kun je namelijk kijken waar diegene heeft gereden toen je de auto uit had geleend. Een drop stop is ten slotte ook handig om in de auto te hebben. Deze kun je tussen de stoel schuiven zodat er niets tussen valt. Dit kan namelijk best vaak gebeuren en het is ook erg lastig om de spullen er weer tussen uit te grijpen.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Nederlanders maken plaats voor nieuw speelgoed

Het is weer bijna tijd voor het heerlijk avondje: 5 december is het Sinterklaas avond en dan mogen er weer cadeautjes worden uitgepakt. Dit betekent dat er weer speelgoed ingekocht moet worden. Dit is ook te zien op Marktplaats, de online tweedehands winkel waar je zelf spullen kunt aanbieden. Gemiddeld genomen worden er 50.000 advertenties per week geplaats in heel Nederland. De laatste paar weken was dit echter bijna 140.000 advertenties. Dit komt door Sinterklaas avond wat er aan zit te komen. Vergeleken met dezelfde periode in 2011 is er een stijging. Mensen willen dus meer van hun oude speelgoed en andere spullen af of geld te gebruiken om nieuwe cadeautjes te kopen.

De Feestdagen kunnen een duur geintje zijn voor veel gezinnen die niet veel te besteden hebben. Ze zoeken dus manieren om op goedkope manier aan speelgoed te komen voor de kinderen. Via Marktplaats speelgoed aanbieden en kopen is dus een goede optie voor goedkoop speelgoed. Wil je nog minder geld kwijt? Ga dan naar een kringloopwinkel in de buurt. Zij hebben hier rekening mee gehouden. Veel mensen met kinderen die geen speelgoed meer gebruiken zullen hun speelgoed daar kwijt willen. Voor arme gezinnen die naar de Voedselbank gaan kun je ook daar buitenspeelgoed halen. Als je dus je voedselpakket ophaalt kan daar wat speelgoed bij als er geen andere optie voor is. Wil je zelf speelgoed kwijt? Breng dit dan naar de kringloop in de buurt of een Voedselbank. Meestal worden grote speeltoestellen hout niet aangeboden maar wat kleiner speelgoed voor binnen wel. Het is overigens wel opvallend dat dit jaar mensen eerder zijn begonnen met speelgoed inslaan. Een kwart van de mensen in Amerika schijnen in oktober al bezig te zijn met speelgoed voor de feestdagen in te slaan. Nederlanders beginnen ook al eerder met speelgoed inslaan. Mensen letten ook iets minder op de centjes. De economie is er weer boven op wat betekent dat mensen eerder geneigd zijn meer geld uit te geven en dit is een goed teken. Geld moet rollen en dat zal rond de feestdagen zeker gebeuren.

https://www.buitenspeelgoed.nl/