De Locatie Fotograaf
Image default
Aanbiedingen

Raamdecoratie kan je energie en geld besparen!

Ja je leest het goed, de juiste raamdecoratie kan je in de zomer echt energie besparen, namelijk door de zomerse hitte buiten en de koelte van de airconditioning binnen te houden. Hetzelfde geldt voor de winter, hoewel je goed gekozen en vakkundig aangebrachte raamdecoratie helpt de warmte binnen te houden en de kou buiten!

Thermische stoffen

Door een laag of twee van thermische stoffen met hoge “R-waarde” (De mate waarin warmte door een stof heendringt) of andere materialen die gemaakt zijn om elk raam thermisch te beschermen aan te brengen, kunnen je zomer koelings- en winterverwarmingskosten dalen terwijl je ramen een mooi nieuw uitzicht krijgen dat comfort, stijl en esthetische waarde aan je huis toevoegt. En we hebben het niet meer over die donkere, zware houten jaloezieën van jaren geleden. In dit blog volgen een aantal opties om je ramen te bekleden met energiebesparende raamdecoratie

Milieu centraal zegt dat ongeveer 30% van de verwarmingsenergie van een huis door ramen verloren gaat. In koelingsseizoenen komt ongeveer 76% van het zonlicht dat op standaard dubbel glas valt, binnen om warmte te worden.  Openstaande raamdecoratie geeft je de flexibiliteit om te kiezen of je je ramen open of dicht houdt voor privacy, en om het natuurlijke licht te maximaliseren, de warmte van de zon in de winter te benutten, en de warmtewinst in de zomer te verminderen. Opties zijn onder meer rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen of gordijnen.

Plisségordijnen

Geïsoleerde plisségordijnen worden gewoonlijk geacht de hoogste R-waarden van alle raamdecoratie te hebben. Luchtzakken in de honingraatdoorsneden werken als isolatoren, waardoor de R-waarde stijgt en de geleiding van warmte of kou door het raam vermindert. Geïsoleerde plisségordijnen kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar aanzienlijke energiebesparingen door raamdecoratie, maar ook naar comfort, privacy, en een hogere doorverkoopwaarde van je huis. In verwarmingsseizoenen kunnen strak geïnstalleerde plisségordijnen het warmteverlies door ramen met 40% of meer verminderen, wat neerkomt op ongeveer 20% energiebesparing bij verwarming. In koelingsseizoenen kunnen plisségordijnen ongewenste zonnewarmte door ramen met tot 80% verminderen, waardoor de totale zonnewarmtestraling tot 15% of minder daalt als ze strak geïnstalleerd zijn.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Je kantoor dynamischer maken? Dit is wat je moet doen!

Zwangerschapskussen bestellen? Vergeet hier niet op te letten!

Stof hoort tot het verleden met stofzuigers van Gereedschap Expert