De Locatie Fotograaf
Image default
Huishoudelijk

Belang van het aansluiten van Perilex-connectoren

Veel elektrische kookplaten gebruiken twee- of driefasige stroom en meestal gebruiken ze niet het normale type connectoren. Ze gebruiken een perilex-connector en u kunt ze apart kopen, dus u moet een gekwalificeerde elektricien hebben bij een perilex aansluiten. Het is van cruciaal belang om iemand in te huren die ervaring heeft met dit soort connectoren en ook met deze elektrische kookplaten. Er zijn twee soorten connectoren. De meest gebruikte is de 16 ampère en de 25 ampère. Deze twee typen connectoren zijn uitgerust met nulleiders, aardgeleiders en stroomvoerende geleiders. De connectoren zijn geschikt voor elektrische verbindingen met hoogspanning, waardoor ze geschikt zijn voor inductie- of elektrische kookplaten die worden gebruikt in huizen, bakkerijen en ook in restaurants. Ze worden ook gebruikt in ziekenhuizen en in sommige industriële faciliteiten.

Wat zijn perilex-connectoren?

Perilex-connectoren zijn stopcontacten en stekkers systemen die worden gebruikt voor hoogspanningsstroom die geschikt is voor het aansluiten van krachtige elektrische apparaten. Deze perilex zijn meestal drie fase systeem stekkers die lijken op gewone stekkers die zijn aangesloten op 230 tot 240 volt elektrische stroom. Het belangrijkste verschil tussen de gewone stekkers en de perilex-stekkers is dat perilex twee extra poten heeft, dat ze in totaal vier pinnen hebben die in het stopcontact gaan, terwijl een gewone stekker twee poten heeft. Perilex-connectoren worden meestal gebruikt voor elektrische kookplaten en ovens die worden gebruikt in kleine bedrijven en ook thuis. Deze connector heeft een elektricien nodig om de aansluitingen van uw elektrische kookplaten te maken voor uw veiligheid.

Perilex plug installatie

Als het gaat om de installatie van een perilex-stekker, moet u de fase bepalen op basis van de zekeringenkast die u gebruikt. Als het een dubbelpolige zekeringkast is, kunt u uw elektrische kookpot kopen die kan worden aangesloten en geschikt is voor 2-fase stroom. Er is ook een driefasige elektrische stroom die uw kookpot kan bedienen, dus de elektricien moet beslissen welke hij moet gebruiken bij dit soort installatie. Een tweefasige elektrische stroom heeft een dubbelpolige stroomonderbreker die bestaat uit één stroomonderbreker met 2 aangesloten stroomonderbrekers die 2 blokken stroomonderbrekers heeft aangesloten die de enkele handgreep delen, terwijl de driefasige stroomvoorziening een driepolige stroom heeft die wordt aangedreven door een meerpolige stroomonderbreker die bestaat uit vier stroomonderbrekers die met elkaar zijn verbonden. De meerpolige breker heeft ook dezelfde handgreep. Daarom kunt u de zekeringkast installeren die het beste aan uw behoeften voldoet.