De Locatie Fotograaf
Image default
Bedrijven

Kies jij voor een tuinkantoor?

Thuiswerken was al een tijdje in opkomst, maar door covid-19 heeft het echt een vlucht genomen. Bedrijven die er eerder niet aan toe waren, geven hun personeel nu wel die mogelijkheid. Als jij vanuit huis werkt of gewerkt hebt, dan zul je vast herkennen dat er voor- en nadelen aan zitten. Veel van de nadelen kun je oplossen door te kiezen voor een tuinkantoor!

 

Voordelen thuiswerken

Laten we beginnen met de voordelen van thuiswerken. Veel mensen vinden het een groot pluspunt dat ze niet meer iedere dag langere tijd onderweg zijn om op hun werk te komen en dat ze geen reiskosten hoeven te maken. Doordat je geen reistijd meer hebt, hou je tijd over voor andere zaken! Daarnaast betekent vanuit huis werken ook dat je gemakkelijk wat huishoudelijke klusjes tussendoor kunt doen. Bovendien word je thuis niet snel afgeleid door collega’s.

 

Nadelen vanuit huis werken

Maar aan het werken vanuit huis kleven ook nadelen. Vaak werk je gewoon vanuit een extra slaapkamer of aan de eettafel. Hierdoor hebben mensen niet het gevoel dat ze naar hun werk gaan, waardoor het lastig kan zijn om de knop om te zetten. Ook kun je juist afgeleid raken door de huishoudelijke taken die je nog ziet liggen. En zijn je kinderen overdag thuis of andere huisgenoten? Dan kunnen ook zij voor afleiding zorgen!

 

Los het op met een tuinkantoor

Gelukkig kunnen de hiervoor genoemde nadelen eenvoudig opgelost worden met een tuinkantoor. Dit is een bijgebouw dat je vaak vergunningsvrij in je tuin kunt plaatsen. Het plaatsen ervan gaat heel eenvoudig en bovendien is een tuinkantoor niet heel duur in aanschaf!

 

Werken vanuit een tuinkantoor

Werk je vanuit een kantoor in de tuin, dan betekent dit dat je echt het huis uitgaat en de deur achter je dicht kunt trekken. Voor veel mensen maakt dit het gemakkelijker om werk en privé te scheiden. Voor huisgenoten is het ook duidelijk dat jij aan het werk bent en dus niet gestoord moet worden. Bovendien heb je zo ook echt de ruimte voor alle spullen die je voor je werk nodig hebt, je hoeft dit niet steeds aan het eind van de werkdag op te ruimen. Als jij wilt profiteren van de voordelen van thuiswerken, zonder de eerder genoemde nadelen te ervaren, dan is het dus de moeite waard om een tuinkantoor te overwegen!