De Locatie Fotograaf
Image default
Bedrijven

Een fotograaf inhuren voor je bedrijf

Of je nou op zoek bent naar een professionele fotograaf voor de headshots van je bedrijf of een fotograaf die je inhuurt om professionele foto’s van je producten te maken, dit artikel helpt je bij het kiezen van de juiste fotograaf. Hoewel de prijs vaak een rol speelt bij het inhuren van een fotograaf, zou dat niet de enige overweging moeten zijn.

Professionele foto’s zijn een investering in jouw merk en geven je iets tastbaars om de wereld te laten zien wie je bent en wat je doet. Daarom is het zo belangrijk om een bedrijfsfotograaf in te huren die de beelden kan maken die je wil gebruiken en die je kunnen helpen het merk te creëren dat je wilt hebben.

Bepaal een budget

Voordat je een fotograaf inhuurt, moet je een duidelijk idee hebben van wat je fotografiebudget is en hoe dat past in je marketingbudget. Misschien vindt je een professionele fotograaf waar je helemaal weg van bent, maar vallen hun honoraria buiten het reclamebudget. Om die teleurstelling te voorkomen, moet je je fotografiebudget berekenen voordat je op zoek gaat, zodat je meteen weet of een bepaalde fotograaf voor jou gewoon niet mogelijk is. Ben je in Dodrecht op zoek naar een bedrijfsfotograaf? Dan is bedrijfsfotograaf Dordrecht een goede keuze. 

Weet welke stijl van beelden je wil

Elke fotograaf heeft een andere stijl. Ben je op zoek naar openhartige fotojournalistieke beelden? Of wil je  professionele portretten met studioverlichting? Misschien wil je graag een locatiefotograaf die op je kantoor werkt, of misschien wil je liever productfotografie in de fotostudio. Wat je ook wilt, het is belangrijk om te weten naar welke stijl en type beelden je op zoek bent, zodat je een fotograaf kunt kiezen die aan je specifieke wensen voldoet.

Vraag om eerdere foto’s van de fotograaf 

Natuurlijk hebben fotografen enkele van hun beste foto’s op hun website of sociale-mediaprofielen staan, maar als je een duidelijk idee wilt krijgen van hun kunnen en stijl, vraag dan om een volledige galerij van een van hun fotoshoots te bekijken. Je hoeft niet van elke potentiële fotograaf een volledige galerij op te vragen, beperk je selectie tot twee of drie fotostudio’s en vraag het hen, het kan je helpen bij het maken van je beslissing.

Wees niet bang om vragen te stellen

Je huurt een professionele fotograaf in om een dienst voor je te verrichten, dus aarzel niet om vragen te stellen over vergoedingen, inbegrepen diensten, optionele diensten en al het andere dat in je opkomt. Een professional verwacht deze vragen en heeft de antwoorden voor je klaar. Een professionele fotograaf zou je moeten kunnen helpen bij het plannen en uitvoeren van de fotoshoot.

Krijg duidelijkheid over je rechten

Het is belangrijk om de rechten en toestemmingen rond je foto’s te weten. Praat met potentiële fotografen over wat de fotolicentie omvat, wat is uitgesloten en hoeveel de kosten zijn voor extra licentierechten.

Vraag bijvoorbeeld of je herlicentierechten krijgt, hoe lang de licentie geldt en in welke media je de foto’s mag publiceren. De meeste fotografen onderhandelen over een licentie die de gebruiksrechten biedt die je nodig hebt; meestal is het een glijdende schaal – hoe meer publicatierechten je nodig hebt, hoe hoger de vergoeding.

Het is belangrijk dat je de details begrijpt voordat je een contract tekent, zodat je de rechten die je nodig hebt, kunt veiligstellen, want je wil echt voorkomen wat er gebeurde tijdens de Nederlandse verkiezingen, toen een fotografiecontract één partij in verlegenheid bracht en de verkiezingen deed kantelen.

Zorg ervoor dat ze bij elkaar passen

Soms passen persoonlijkheden perfect bij elkaar en word je meteen vrienden. Soms zijn jij en een ander gewoon te verschillend om prettig samen te werken. Als je bedrijfscultuur en je fotograaf niet bij elkaar passen, lever je fotoshoot misschien niet het gewenste resultaat op en dat is wel het laatste wat je wil. Maak een afspraak met je potentiële fotograaf voordat je de fotosessie boekt om er zeker van te zijn dat hij of zij bij je past

 

https://www.bedrijfsfotografie.nl/bedrijfsfotograaf-dordrecht/