De Locatie Fotograaf
Image default
Bedrijven

Typen netwerkkabels en specificaties

Als het gaat om netwerkkabels, zijn er verschillende soorten netwerkkabels die in computernetwerken worden gebruikt en die u bij electrostore 24 kunt krijgen. Om twee of meer computers of netwerkapparaten in een netwerk aan te sluiten, worden netwerkkabels gebruikt. Er zijn drie soorten netwerkkabels; coaxiaal, twisted-pair en glasvezel.

Coaxkabels en hun kenmerken

Deze kabel bevat een geleider, isolator, mantel en vlechtwerk. De mantel bedekt het vlechtwerk, terwijl het vlechtwerk de isolatie bedekt en tenslotte bedekt de isolatie de geleider. Schede is de buitenste laag van de coaxkabel. Het beschermt de kabel tegen fysieke schade. Terwijl het gevlochten schild signalen beschermt tegen externe interferentie en ruis. Dit schild is gemaakt van hetzelfde metaal dat is gebruikt om de kern te bouwen. De isolatie beschermt de kern. Het houdt ook de kern gescheiden van het gevlochten schild. Omdat zowel de kern als het gevlochten schild hetzelfde metaal gebruiken, zullen ze elkaar raken als de laag er niet is en een kortsluiting in de draad veroorzaken. De coaxiale kabel geleider draagt ​​elektromagnetische signalen. Op basis van de geleider kan een coaxkabel worden onderverdeeld in twee typen; enkeladerige coaxkabel en meeraderige coaxkabel. Een enkeladerige coaxkabel gebruikt een enkele centrale metalen, meestal koperen geleider, terwijl de meeraderige coaxkabel meerdere dunne strengen metaaldraden gebruikt.

Coaxkabels in computernetwerken

De coaxkabels zijn in eerste instantie niet ontwikkeld voor het computernetwerk. Deze kabels zijn ontwikkeld voor algemene doeleinden. Ze waren al in gebruik voordat computernetwerken ontstonden. Ze worden nog steeds gebruikt, hoewel het gebruik ervan in computernetwerken volledig is stopgezet. Aan het begin van computernetwerken, toen er nog geen specifieke media kabels beschikbaar waren voor computernetwerken, begonnen netwerkbeheerders coax kabels te gebruiken om computernetwerken te bouwen vanwege de lage kosten en lange levensduur. Sommige mensen gebruiken nog steeds coaxkabels voor hun computernetwerk.

Specificaties van coaxiale kabels

Coaxkabels worden al 40 jaar gebruikt. Gedurende deze jaren zijn er op basis van verschillende factoren, zoals de dikte van de mantel, het materiaal dat voor de isolatie wordt gebruikt en het metaal van de geleider, honderden specificaties opgesteld om de kenmerken van coaxkabels te specificeren.