De Locatie Fotograaf
Image default
Bedrijven

Het verleden een plek geven met een fotoboek

Voor veel mensen die de diepte van rouw hebben gevoeld, is ‘het verleden een plek geven’ een nogal platte uitdrukking. Zoiets als: even rouwen en dan weer door. Zo werkt het natuurlijk niet. Het verdriet heeft ook invloed op je heden. Het is niet erg om verdriet te kennen, het is wel lastig en niet helpend als je altijd in die pijn zit. Om daaruit te komen is een proces. Een fotoboek kan daar een klein hulpmiddel in zijn. Ook kun je een huidige situatie achter je laten met een fotoboek en maak je daar verleden tijd van.

Wees je bewuster van het nu: ga een fotoboek maken

Stel je partner heeft een ernstige ziekte en jullie hebben vermoedelijk nog maximaal een jaar samen. Dat hakt er enorm in. Het is dan fijn als je de tijd die je samen nog hebt, fijn gaat invullen met plek voor elkaars behoeftes. Door een fotoboek te maken met wensen en daarin dan daarna de foto erin te plakken waarin die wens is uitgevoerd. Zo kun je elke dag een bladzijde van het leven invullen. Je bent je zo bewuster van wat je nog aan moois wilt doen voor de volgende dag. En, 1 dag vooruitkijken is voor veel mensen en wensen meer dan genoeg. Zo lukt het misschien ook om nog elke dag uit te kijken naar de volgende dag. Een reden om op te staan. Je kunt ook online een fotoboek maken, maar je kunt ook thuis een fotoboek maken: gewoon met een fotoprinter en een fotoboek.

Je huidige situatie achter je laten

Soms ziet je leven er niet zo uit als je wilt. Misschien heb je wel overgewicht en wil je eigenlijk heel erg graag afvallen. Laat je dan inspireren door foto’s van jezelf. Begin met de situatie die je niet wilt en neem elke week een foto van je veranderende lijf. Het geeft een beeld van je groei in het proces van afvallen en op momenten dat je niet zo goed weet waar je het voor doet, kun je nog eens teruggrijpen naar de foto’s vanuit het begin. Kijk eens waar je nu al staat. Wees trots en ga vervolgens weer door.