De Locatie Fotograaf
Image default
Woning en Tuin

Ruzie met de buren over de erfgrens

Ruzie krijgen met de buren is iets wat niemand wilt hebben. Je woont immers naast elkaar en het kan vervelend zijn om ruzie te krijgen over iets. De meeste burenruzies in Nederland zijn heel eenvoudig op te lossen, door te praten. Toch zijn er van die momenten dat het niet opgelost kan worden door middel van praten. Dit is ook het geval met burenruzies over de erfgrens en soms kan dit helemaal uit de hand lopen. De ene buurman zegt dat het zo moet en jij zegt weer dat het op deze manier moet. Gelukkig is er een oplossing en je kunt gewoon via het internet kijken naar de erfgrens. Sinds kort heeft het kadaster alles openbaar gemaakt en kun je zelf kijken naar jouw perceel. Hoe zit dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Jouw woning opzoeken

Je wilt natuurlijk naar jouw woning kijken, om te kunnen zien waar de erfgrens nu precies ligt. Deze informatie staat allemaal online op een kadastrale kaart, maar deze moet je natuurlijk wel vinden. Op de website van de kadastrale kaart, kun je precies zien hoe je naar jouw woning moet zoeken. Je moet namelijk de plaatsnaam van je woning invullen, zodat je in jouw dorp of stad kunt komen. Woon jij momenteel in Schiebroek? Dan moet je deze naam ook echt invullen in de zoekfunctie van de Kadastrale kaart. Door dit te doen krijg je jouw dorp te zien en kun je ook jouw straatnaam invullen. Je kunt zo eenvoudig jouw woning opzoeken en dat is natuurlijk heel erg handig.

Andere informatie

Los van de informatie over de erfgrens, is er nog veel meer informatie te vinden over jouw woning. Als je bijvoorbeeld kijkt naar jouw woning in Lombardijen, kun je ook meer informatie vinden over de omgeving. Deze informatie kan heel waardevol zijn voor kopers, maar ook voor verkopers van een woning is dit handig. De informatie kan namelijk erg bepalend zijn bij het verkopen en kopen van een woning, ideaal toch?

https://kadastralekaart.com/buurten/schiebroek-BU05990660