De Locatie Fotograaf
Image default
Vakantie

Toeristische attracties België

België is een klein land, maar heeft veel te bieden voor toeristen. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige architectuur, heerlijk eten en drinken en een scala aan attracties voor alle leeftijden. In deze blog zullen we enkele van de beste toeristische attracties in België bespreken!

De grote markt van Brussel

De grote markt van Brussel is het centrale plein van de stad en een van de mooiste pleinen van Europa. Het is omgeven door prachtige gildehuizen uit de 17e eeuw en het beroemde stadhuis van Brussel. Het is een levendige plek vol restaurants cafés en winkels. Het is ook de locatie van de beroemde bloemenmarkt en de kerstmarkt. De grote markt staat als sinds 1998 in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De Ardennen

De Ardennen is een natuurgebied dat zich uitstrekt over een groot deel van Wallonië, een stukje van Frankrijk en een gedeelte van Luxemburg. Het is een sportieve speeltuin voor iedereen. Door het heuvelachtige landschap en de velen bossen is het een heel mooi natuur gebied. Je kunt hier wandelen, fietsen, kajakken, raften en nog veel meer. Je kunt gaan kamperen in de Ardennen of een vakantie huisje in de natuur huren, zodat je optimaal kunt genieten van het landschap,

Het MAS

 Het Museum aan de Stroom (MAS) is een modern museum in Antwerpen. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 500.000 voorwerpen die de geschiedenis van Antwerpen en de wereld vertellen. Het bevat veel objecten die de kunst, tradities en cultuur van de stad en de haven van Antwerpen laten zien. Heel veel van deze objecten zijn verbonden met de scheepvaart en handel waar Antwerpen bekend om stond. Veel van deze objecten zijn kunstukken die culturele tradities uit Europa, Azië, Afrika en Amerika vertegenwoordigen. Verder heeft de MAS ook 8 tentoonstellingsruimtes waar vaste en tijdelijke tentoonstellingen worden gepresenteerd.

Het historisch centrum van Brugge

Brugge is een van de weinige steden waar de middeleeuwse stijl haar historische vorm heeft behouden. Het centrum is ook een Unesco werelderfgoed locatie. Je kunt er genieten van een boottocht op de grachten of door gewoon lekker rond te lopen in de stad.

Emigreren naar België

Wil jij nu meer dan een korte vakantie in dit mooie land? Wil jij gaan wonen tussen de mooie heuvels van de Ardennen of genieten van het bourgondische leven. Lees dan dit artikel over emigreren naar België om de voor of nadelen te bekijken!