De Locatie Fotograaf
Image default
Fotografie

Bewaar de mooiste knutselwerkjes van je kinderen aan de muur

Kinderen maken ontzettend veel tekeningen en knutselwerkjes op school en thuis. Maar wat ga je hiermee doen? De koelkast vol plakken of op de deur? Jouw mooie woonkamer en keuken onder de rommeltjes. Het oog wil natuurlijk ook wat en weggooien is geen optie. Stel dat ze ernaar vragen… Wij hebben de oplossing voor jou. Hieronder een paar tips om de knutselwerkjes en tekeningen op te hangen, die er ook nog eens leuk uitzien.  

Fotomuur maken van wissellijsten voor tekeningen

Maak een fotomuur van zwarte wissellijsten. Bedenk eerst hoe je de opstelling wilt hebben. Je kunt dit aanpassen naar het interieur. Heb je een strak interieur of een landelijk interieur?

Voor een strak uitziende look kun je een opstelling aanhouden van drie lijsten boven en drie lijsten eronder.

Wil je liever een speelse opstelling? Ga dan voor een fotomuur met verschillende formaten lijsten. Let wel op dat je de afstand tussen de lijsten hetzelfde houdt. Wissellijsten zijn goede optie, omdat je gemakkelijk kunt wisselen tussen de kunstwerkjes. 

Speelse DIY klemborden aan de muur

Heel gemakkelijk wisselen tussen de werkjes van de kinderen? Bevestig stoere klemborden aan de muur. Klemborden zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Kies de grootte van de klemborden en maak een creatieve opstelling. Ga je voor een houtkleur of verf je hem in een stoere krijtbord kleur. 

De knijper van het klembord zelf is natuurlijk ook goed te gebruiken. Deze zijn ook los verkrijgbaar. Bevestig de klemmen aan een houten plank. Verf het in de kleur die het best past in je interieur. Je kunt de klemmen ook los aan de muur bevestigen.

Rustieke ophangmethode met wasknijpers

Bevestig in aantal planken naar grootte aan elkaar. Beits dit in jouw favoriete kleur voor de rustieke look. Met jute touw span je horizontale lijnen waaraan de kunstwerkjes kunnen hangen. De werkjes hang je nu eenvoudig op met wasknijpers. 

Prikbord 

De snelste en makkelijkste manier is een prikbord ophangen. Deze zijn en nu ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een prikbord met een lijst, maar er zijn ook prikborden op maat verkrijgbaar. Maak zelf een prikbordwand door bijvoorbeeld een kurkplaat in een lange strook te bevestigen van de grond tot aan het plafond. 

Wanneer er weer nieuwe knutselwerkjes of tekeningen binnenkomen, kun je ze gemakkelijk wisselen met de bovenstaande tips. Als je de tekeningen gewisseld hebt, kun je de mooiste nog bewaren in opbergbox.