De Locatie Fotograaf
Image default
Entertainment

De soorten Abraham poppen

Een Abraham pop huren kan in verschillende soorten en maten. Wil je je vader een beetje plagen dan kun je natuurlijk een ouwe man Abraham pop regelen. Natuurlijk heel grappig om je vader mee in de maling te nemen. Ben je iets aardiger voor je vader dan kun je gaan voor een oude opa Abraham met wandelstok of rollator. WIl je je vader niet plagen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Abraham pop die past bij zijn karakter, is hij een echte vakantieganger kies dan voor de Vakantie Abraham, houd hij van een lekker biertje kies dan voor de op het bier zittende Abraham. Er is heel veel keuze om je vader mee te verrassen.

 

De mooie Nederlandse traditie

De Abraham en Sarah traditie is iets wat uit ons eigen land komt en nergens anders ter wereld gevierd wordt. DIt is natuurlijk iets om trots op te zijn als Nederlander en geeft iets moois aan onze identiteit. Het laat zien dat wij als Nederlanders niet zo bang zijn om oud te worden, het moet juist gevierd worden volgens de traditie. Je wordt wijzer als je ouder wordt want je hebt veel meer levenservaring dan een klein kind. Je kunt als ouder persoon dus betere en wijzere beslissingen maken in het leven. Deze traditie is uit de bijbel ontstaan maar wordt niet alleen door christenen gevierd, dit maakt het juist een traditie die mensen verbindt.

 

Hoe lang bestaat deze traditie al?

De Abraham mythe bestaat al heel lang het is voortgekomen uit de bijbel dus bestaan al duizenden jaren. Daarin werd verwezen dat je Abraham kon zien vanaf de leeftijd 50, als je hem had gezien dan betekende dat dat je een wijze persoon was geworden, mensen keken toen echt naar je op. Dit is natuurlijk nog steeds wel een beetje maar lang niet zoveel als vroeger. De traditie van de pop begon in 1961 bij prins Bernhard toen hij een abraham pop kreeg gemaakt van brood. Later is dit geëvolueerd tot verschillende soorten eetbare poppen en nu zijn we bij de niet eetbare variant gekomen.