De Locatie Fotograaf
Image default
Auto's en Motoren

Dit is wat je moet doen om je auto voor te bereiden op polijsten

Het polijsten van je auto kan vele voordelen met zich meebrengen. De uitstraling van de auto verbetert en het is beter beschermd tegen een stootje. Maar ook als je kiest voor auto polijsten in Amsterdam, dan zijn er enkele cruciale stappen die je van tevoren zal moeten voltooien om het proces van polijsten vlekkeloos te laten verlopen. In dit artikel zul je hier meer over te weten komen. Dus voor iedereen die iets heeft met auto’s, is het goed om verder te lezen!

Wassen en drogen

De allereerste stap in het proces van je auto polijsten begint bij wassen en drogen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de basis goed en schoon is, zodat je tijdens het polijsten geen vuil of stof meeneemt en het resultaat dus beter wordt. Indien je dit niet doet, kan dit zorgen voor lelijke plekken en zelfs krasjes. Dus goed om van te voren even de auto met de hand te wassen, of door een wasstraat heen te rijden. 

Controleer de lak

Zodra je auto helemaal schoon is, kun je ook beter beoordelen of er gekke plekken op je auto te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan krasjes of kleine deukjes. Dit is goed om van te voren te bepalen, omdat bij sommige beschadigen een bepaald soort lak beter passen en je misschien ook een andere techniek van polijsten zal moeten toepassen. Dit is ook het moment om eventueel advies te vragen van een professional, gezien deze een boel ervaring heeft en jou verder op weg kan helpen naar het beste resultaat!

Tijd om af te plakken

Vervolgens is het de bedoeling dat je alle onderdelen van de auto, waar je niet wil dat polijstmiddel op komt, af te plakken. Soms kan polijstmiddel er namelijk voor zorgen dat het rubber van bepaalde randjes wordt aangetast. Je kunt hiervoor een speciaal soort tape kopen, die je gemakkelijk kunt aanbrengen om bepaalde auto onderdelen te beschermen.

Kies het juiste polijstmiddel

Je bent bijna zover om te gaan polijsten. Maar dit kan niet zonder een goed polijstmiddel en een bijpassende polijstschijf waarmee je het middel kunt aanpassen. Belangrijke zaken waar je op zult moeten letten is of het middel past bij jouw autolak en of het ook past bij de kleur van de auto. Ook is het zo dat als jouw auto wat hevige krassen heeft, je ook steviger polijstmiddel wilt aanschaffen zodat je het gewenste resultaat behaalt.