De Locatie Fotograaf
Image default
Onderwijs

Geef kinderen de ervaring van schitteren op een podium

Podiumervaring is een cadeautje

Op een podium staan is best een beetje eng. Dat geldt voor de meeste volwassenen en óók voor de meeste kinderen. Tegelijkertijd is op een podium staan ook super leuk: je kunt laten zien waar je goed in bent en als je een spetterende show weggegeven hebt voor een volle zaal, dan kan eigenlijk geen andere ervaring daaraan tippen. Bovendien ontkomt uiteindelijk niemand eraan: naarmate kinderen ouder worden zullen ze steeds vaker presentaties moeten geven en ook volwassenen moeten in hun leven vaak spreken voor een groot publiek. Als je kinderen iets mee wilt geven, is een positieve ervaring met op het podium staan dan ook een cadeau van onschatbare waarde.

Een flinke boost voor het zelfvertrouwen

Om op een podium te laten zien wat je kunt, moet je stevig in je schoenen staan. Je moet je concentreren op wat je geleerd hebt en niet te veel aandacht besteden aan al die ogen die op je gericht staan. Of je moet juist leren om al die blikken te gebruiken als energie om nóg beter te presteren. Weten hoe je voor een publiek moet staan, is een ontzettend goede vaardigheid om op jonge leeftijd te ontwikkelen. Niet alleen omdat iedereen daar in het leven uiteindelijk mee in aanraking komt, maar ook omdat het ontzettend goed is voor het zelfvertrouwen van jonge kinderen. Kinderen die ervaren dat ze op een podium durven staan en daarvoor applaus krijgen, ondervinden zonder twijfel een positief effect op hun eigenwaarde. Dit nemen ze mee in de rest van hun ontwikkeling.

Podiumkunsten voor de basisschool

Er zijn heel veel verschillende podiumkunsten waarmee je op de basisschool aan de slag kunt om ervoor te zorgen dat kinderen podiumervaring opdoen. Zo geven wij diverse theaterworkshops aan kinderen in alle klassen. Natuurlijk is een muziekvoorstelling maken ook altijd een leuk idee. Daarnaast is circus op school wat ons betreft altijd een groot succes! Kinderen leren dan ook nog eens in korte tijd ongelofelijke circustrucs, zoals op een ton lopen of jongleren met drie ballen. Deze succeservaring draagt nog eens extra bij aan de kracht van de podiumbeleving.

https://www.grotebroer.nl