De Locatie Fotograaf
Image default
Aanbiedingen

Zwangerschapskussen bestellen? Vergeet hier niet op te letten!

Zwangerschap is een opwindende en uitdagende periode voor een aanstaande moeder. Die negen maanden vergen gerichte zorg en toewijding van de moeder om ervoor te zorgen dat haar baby veilig blijft en alle noodzakelijke steun en voeding krijgt die nodig is om zich te ontwikkelen.

De baby heeft inwendig voeding nodig om te groeien en gezond te zijn voor de bevalling, maar de moeder moet er ook voor zorgen dat de foetus beschermd wordt tegen alle schade van buitenaf. Het is dus van essentieel belang dat de zwangere vrouw zich in een veilige omgeving bevindt, waar zij zich op haar gemak voelt en zich vrij kan bewegen.

Een cruciaal aspect dat aandacht verdient, is de slaaphouding van de moeder. Partners hebben vele slapeloze nachten om ervoor te zorgen dat de moeder niet in een ongemakkelijke houding slaapt die schadelijk kan zijn voor de baby.

Gewone matrassen zijn niet ontworpen om comfort te bieden aan een zwangere vrouw, en het kan leiden tot lichaamspijn en haar slaap belemmeren. Dit is waar een zwangerschapskussen van pas komt.

 

Wil je een zwangerschapskussen bestellen? Check de beste zwangerschapkussens van 2021!

Wat is een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen is een kussen dat speciaal ontworpen is om de veranderende contouren en rondingen van het lichaam tijdens de zwangerschap te ondersteunen en ondersteuning te bieden bij verschillende slaaphoudingen. Ze zijn ontworpen om steun te bieden aan het hele lichaam en zijn dus veel langer dan de gebruikelijke hoofdkussens. Een zwangerschapskussen maakt slapen comfortabeler tijdens de zwangerschap. Het is gunstig in de latere stadia van de zwangerschap wanneer slapen in een normale houding een echte uitdaging wordt.

4 voordelen van het gebruik van een zwangerschapskussen

Het meest voor de hand liggende voordeel van een zwangerschapskussen is dat het de vrouw helpt beter te slapen door steun te bieden aan het lichaam. Hieronder volgen enkele van de andere voordelen van een zwangerschapskussen:

Verlicht lichaamspijn: Als het lichaamsgewicht toeneemt tijdens de zwangerschap, zet dit stress en druk op de rug, heupen en benen. Het is van cruciaal belang om deze lichaamsdelen rust te geven, en dat kan alleen als u in een goede houding kunt slapen. Een zwangerschapskussen biedt steun en comfort aan deze lichaamsdelen en zorgt voor een goede rust, waardoor pijn en kwaaltjes worden verlicht.

Bevordert de bloedcirculatie: Op je zij slapen bevordert de bloedcirculatie, en het wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen. Zijwaarts slapen kan oncomfortabel zijn voor een zwangere vrouw vanwege haar groeiende buik. Met een zwangerschapskussen kunt u dankzij de zachte vulling comfortabel zijwaarts slapen, waardoor de bloedcirculatie in het lichaam wordt bevorderd.


Beter, meer ontspannen en langer slapen:
Goede rust is de sleutel tot een veilige zwangerschap, en een zwangerschapskussen zorgt ervoor dat je beter en langer kunt slapen.

Nuttig na de bevalling: Een zwangerschapskussen zal ook na de geboorte van de baby van pas komen, omdat het u zal helpen uw baby in de juiste positie te leggen tijdens de borstvoeding, zodat de baby leert hoe hij goed moet latchen.

Wanneer kunt u een zwangerschapskussen gaan gebruiken?

Er is geen vast tijdstip om met een zwangerschapskussen te beginnen, maar u kunt er gebruik van maken als u zich ongemakkelijk voelt als u tijdens uw slaap van houding verandert. Rond de 20e week van de zwangerschap begint de buik uit te zetten, wat pijn veroorzaakt in de gewrichtsbanden en andere delen van het lichaam door de toename van het gewicht. Dit is een goed moment om een zwangerschapskussen te gaan gebruiken.

 

Voor meer tips over slaap, ga naar Slaapwijsheid.