De Locatie Fotograaf
Image default
Woningen

Ramen plaatser oost-vlaanderen

Kunststof of houten ramen, wat te kiezen?
Welke vensters zijn beter om te kiezen

De vraag welke ramen je in huis moet plaatsen, is nog steeds relevant. Ja, velen geven al de voorkeur aan kunststof ramen als een moderner model, maar er zijn ook veel die vasthouden aan het klassieke standpunt dat houten ramen beter zijn.

In feite hebben beide op hun eigen manier gelijk. En in dit artikel zullen we proberen alle individuele voor- en nadelen samen te vatten en te vergelijken.

Houten ramen: voor- en nadelen
Voor- en nadelen van houten kozijnen Het grote voordeel van hout is dat het een natuurlijk materiaal is. Bovendien zijn alle lak- en lijmmengsels die gebruikt worden bij de productie van houten euroramen op waterbasis, wat betekent dat ze ook veilig zijn voor de menselijke gezondheid.

Het tweede pluspunt is dat het hout er geweldig uitziet. Tegelijkertijd zijn er veel opties om het te versieren: je kunt het natuurlijke patroon laten staan ​​of je kunt het in elke kleur schilderen. Bovendien stelt hout je in staat om op verzoek van de klant elk soort profiel te maken, dat wil zeggen om echt originele ramen te maken. Maar het ontwerp van het kunststof profiel wordt bepaald door de fabriek en er is al een beperktere keuze in vormen, aangezien de productie op industriële schaal wordt uitgevoerd volgens specifieke tekeningen.

Maar er zijn ook bepaalde nadelen. De belangrijkste zijn de hoge kosten van natuurlijk hout. En niet alleen het materiaal zelf, ook de productie van houten profielen is duur. Bovendien is de productiecyclus erg lang – het is noodzakelijk om de gewenste vorm te snijden, te verwerken, in meerdere lagen te schilderen, te bedekken met beschermende verbindingen en elke keer te drogen. Zo kan een afgewerkt houten profiel niet binnen een week of twee worden verkregen, zoals een plastic profiel, maar in ieder geval binnen een maand.

Ook zijn houten ramen moeilijker te onderhouden. Er hoopt zich niet alleen meer vuil op, maar ook niet elk reinigingsmiddel zal werken, anders bestaat het risico dat het product gewoon kapot gaat.

En er worden zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het gebruikte hout. Als het bijvoorbeeld tijdens de productiefase slecht is gedroogd, is het mogelijk dat de ramen na verloop van tijd uitdrogen, van vorm veranderen, en dit zal ertoe leiden dat het raam moeilijk te sluiten of te openen is .

Een ander nadeel van hout is de relatieve kwetsbaarheid van externe coatings; de laklaag zal ongeveer om de 5 jaar moeten worden vernieuwd.

 

Kunststof ramen: voor- en nadelen
Voors en tegens van kunststof ramen PVC-ramen zijn tegenwoordig populairder. Hun belangrijkste pluspunt is lage kosten: het materiaal zelf is goedkoop en de productie vereist geen speciale kosten. Het tweede voordeel is een hoge geluids- en warmte-isolatie.

Standaard witte PVC-ramen verliezen natuurlijk aan aantrekkelijkheid voor natuurlijk hout. Maar aan de andere kant worden er tegenwoordig een groot aantal gelamineerde producten geproduceerd die ramen elke kleur en schaduw kunnen geven, inclusief hout.

De nadelen van kunststof ramen zijn onder meer de niet-natuurlijke oorsprong van het materiaal. Ongeacht hoe de raamproductie zich vandaag ontwikkelt, ongeacht welke kwaliteitsnormen worden opgelegd, kunstmatige materialen zullen de echte natuur niet vervangen.

En nog een nadeel: kunststof ramen kunnen niet worden gerepareerd. Als er een kras of deukjes op het oppervlak verschijnen, is dit al permanent. En op eentonige, vooral witte oppervlakken, springt elk defect onmiddellijk in het oog.

 

Ramen plaatser oost-vlaanderen

Pvc Deuren En Ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0077-prijs-pvc-deur.html