De Locatie Fotograaf
Image default
Tuin en buitenleven

Solliciteer op een hovenier vacature!

Solliciteer op een hovenier vacature!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan begrijpen we goed dat dit een stressvolle periode voor je is. Solliciteren is namelijk spannend en je bent er veel tijd aan kwijt. Daarnaast weet je misschien ook niet of het werk wel echt bij je past.

Ben je het type dat het leuk vindt om in de buitenlucht te werken? Dan is het geen slecht idee om te solliciteren op een hovenier vacature. Er is namelijk veel werk in die branche. De kans is groot dat je snel een baan hebt. Ook mensen zonder ervaring worden tegenwoordig snel aangenomen. Maar wat maakt het werk als hovenier dan zo aantrekkelijk?

Je kunt werken in de buitenlucht

Een belangrijk voordeel van het werk als hovenier is dat je constant in de buitenlucht bent. Veel mensen werken tegenwoordig op kantoor. Uiteraard heb je het dan lekker warm, maar het is niet goed voor de gezondheid. Bewegen is immers goed voor een mens. Het is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat het ook stress kan reduceren.

 

 

Veel afwisseling

Een ander voordeel van hovenierswerk is dat je veel afwisseling hebt. Een mens heeft immers afwisseling nodig, want anders wordt het werk geestdodend. Wanneer je als hovenier werkt, dan heb je constant andere klussen. Misschien moet je in de ochtend bomen weghalen, terwijl je in de middag een tuin moet onderhouden. Je hebt als hovenier ook genoeg uitdagingen. Soms moet je een tuin aanleggen en dit kan best complex zijn.

 

De arbeidsvoorwaarden zijn gunstig

Als hovenier profiteer je van goede arbeidsvoorwaarden en om die reden is het ook aantrekkelijk om te solliciteren op een hovenier vacature. Dit komt omdat ze veel mensen in de branche nodig hebben. Zelfs zonder ervaring verdien je doorgaans al meer dan €2000 per maand. Per jaar krijg je er iets bij en voor je het weet verdien je rond de €2500 bruto per maand. Natuurlijk ontvang je jaarlijks ook vakantiegeld en daarnaast bouw je een pensioen op.

De toekomst ziet er voor de hovenier rooskleurig uit

Uiteraard wil jij een baan met toekomstperspectief. Veel banen gaan in de toekomst verdwijnen door de technologische vooruitgang of veranderingen in de maatschappij. Dit geldt echter niet voor het vak hovenier. De kans is groot dat je als hovenier in de toekomst nog meer opdrachten krijgt. Dit komt omdat er in Nederland veel huizen gebouwd gaan worden de komende tien jaar. Veel van die huizen zijn natuurlijk ook voorzien van een tuin.

 

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de voordelen van werken als hovenier. Ben je enthousiast geworden door dit mooie artikel? Solliciteer dan snel op een hovenier vacature!