De Locatie Fotograaf
Image default
Aanbiedingen

De geschiedenis van de headshop

Sommige mensen zijn er al eens geweest, maar sommige mensen hebben er nog nooit van gehoord: een headshop. Een headshop bevindt zich in grote steden en verkoopt accessoires voor het gebruik van psychoactieve geestverruimende middelen. Maar hoe is de eerste headshop ontstaan en hoe gaat het op de dag van vandaag? Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de headshop? Lees dan verder en kom erachter!

Wat is een Headshop?

Een headshop is een winkel die vaak gevestigd is in de grote steden in Nederland. In deze winkel vind je accessoires die je nodig hebt bij het gebruik van psychoactieve geestverruimende middelen. Deze middelen zijn niet in een Headshop te verkrijgen. Hier is een speciale winkel voor, namelijk: de Smartshop. Soms is de Headshop overgenomen door de Smartshop. Het voordeel daarvan is dat je dan alle artikelen in een winkel vindt. 

Het ontstaan

In de jaren 60, tijdens de hippiecultuur, verschenen de eerste Headshops in Amerika. In deze tijd waren er veel sociaal-politieke bewegingen die het verzet aangingen tegen de Vietnamoorlog. Later trokken. Vervolgens verspreidden deze Headshops naar Europa en bereikten uiteindelijk ook Nederland.

Het heden

Er bestaan tegenwoordig nog steeds Headshops en Smartshops, maar de fysieke winkels nemen af. De trend van online shoppen zet door en dat is ook te zien bij deze sector. Online is het gemakkelijk om de artikelen te bestellen.

Online shop

Er sluiten steeds meer Headshops in Nederland. Door de trend van online shoppen is dit gemakkelijk te verklaren. Steeds meer mensen besluiten de online Headshop te bezoeken. Dit heeft allerlei voordelen. Je hoeft op die manier niet meer de deur uit voor de artikelen. Daarnaast heb je altijd voldoende artikelen in huis en hoef je geen lange afstanden naar een Headshop af te leggen.

Bestel de artikelen online!

Ben je enthousiast over de voordelen van een online Headshop? Neem dan een kijkje op 24high en ontdek het assortiment. Deze partij biedt alle Headshop producten aan die je nodig hebt. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden!