De Locatie Fotograaf
Image default
Aanbiedingen

De Ultieme Gids voor de Verzorging van Krullend Haar

Krullend haar kan prachtig zijn, maar het kan ook lastig zijn om het in topconditie te houden. Het vergt meer dan alleen een goede shampoo en conditioner om je krullen te laten stralen. Krullend haar heeft zijn eigen specifieke behoeftes en het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij je haarverzorging. In deze blog geef ik de ultieme gids voor de verzorging van krullend haar, zodat jij je krullen kunt laten stralen!

Ken je haar

Om krullend haar goed te kunnen verzorgen, is het belangrijk dat jij je haartype kent. Ieder krullenhoofd is anders en vereist daarom ook een andere verzorging. Een goede manier om je haartype te bepalen is door het bekijken van de krulpatronen. Dit kan variëren van losse golven tot krappe krullen. Op basis van je haartype kun je de juiste producten verzamelen voor een routine die je haar de juiste verzorging geeft.

Gebruik milde producten

Krullend haar is van nature kwetsbaarder en droger dan steil haar. Het is daarom essentieel om milde producten te gebruiken die je haar niet verder uitdrogen. Kies bijvoorbeeld voor producten die vrij zijn van sulfaten en parabenen. Deze ingrediënten kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Overweeg ook om je haar niet elke dag te wassen, zodat je hoofdhuid en haar de kans krijgen om zichzelf te herstellen en te hydrateren.

Gebruik een breed getande kam

Als je je krullend haar kamt, gebruik dan een wide-tooth kam. Dit zorgt ervoor dat de krullen niet uit elkaar worden getrokken en minder snel worden afgebroken. Begin met kammen vanaf de punten van je haar en werk zo naar boven toe. Als je klitten tegenkomt, probeer deze dan te ontwarren met je vingers. Zo voorkom je dat je haar onnodig beschadigt.

Gebruik leave-in conditioner

Krullend haar kan snel droog en pluizig worden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken. Een leave-in conditioner is hier perfect voor! Het hydrateert je haar zonder het te verzwaren. Verdeel een kleine hoeveelheid op handdoek droog haar en style je krullen zoals gewenst. 

Experimenteer met verschillende stylingproducten

Krullen hebben vaak extra verzorging nodig om ze er op hun best uit te laten zien. Experimenteer daarom met verschillende stylingproducten om te zien welke het beste werken voor jouw haartype. Haarschuim, gel en olie zijn veel voorkomende opties. Probeer eens een aantal Sebastian Professional producten uit om te zien welke jouw krullen het beste definiëren en hydrateren.

 

https://www.salontopper.nl/