De Locatie Fotograaf
Image default
Particuliere dienstverlening

Het belang van een goed dak

We weten allemaal dat het dak van een huis zeer belangrijk is. Het dak moet ons beschermen tegen de vele verschillende weersinvloeden waar we mee te maken hebben. Het moet ons beschermen tegen de regen, storm, koude, hitte, sneeuw enz. Daarom moeten we ervoor zorgen dat het dak altijd in een perfecte conditie is. Is er een lekkage, dan zal dat snel verholpen moeten worden. We moeten voorkomen dat het dakbeschot wordt aangetast door het water. Nu hoeft het niet altijd zo drastisch te zijn wanneer we een dak lekkage hebben. Het kan ook andere oorzaken hebben. Wanneer we willen weten waar de lekkage vandaan komt, is het verstandig een loodgieter Rotterdam te benaderen. De loodgieter Rotterdam die u benaderd heeft, zal zo snel mogelijk langskomen, omdat hij weet dat langer wachten veel schade kan veroorzaken. Kijk daarvoor op de website van Loodgieter Rotterdam.

 

Daklekkage herkennen

Het is belangrijk dat u met regelmaat het dak controleert, omdat u moet voorkomen dat er een daklekkage is. In veel gevallen zal u bij een kleine lekkage het niet in de gaten hebben, maar dit zijn juist de gevaarlijke lekkages. Wanneer er constant water doorsijpelt, dan zal op die plaats het dakbeschot constant nat zijn. Daardoor kan het gaan rotten. Dat moet voorkomen worden. Op den duur zal ook een kleine lekkage vervolgschade veroorzaken. Hoe sneller u handelt om het dak te laten repareren, hoe minder kans u heeft op vervolgschade. Bij een lekkage op het dak moet u dat opvangen in emmers en dergelijke. U moet voorkomen dat de daaronder liggende verdieping ook nat wordt.

 

Dakreparatie Rotterdam

U kunt zien dat het dak lekt door de leksporen die langs de muur lopen. Om de lekkage te verhelpen moet u eerst weten waar de lekkage vandaag komt. In veel gevallen is het opsporen  van de lekkageplek moeilijk. Het water kan over het dakbeschot al enkele meters hebben afgelegd, voordat het zichtbaar wordt. Bij een daklekkage Rotterdam is het belangrijk dat u snel een loodgieter laat komen. Bij een daklekkage Rotterdam zal de loodgieter bij aankomst eerst het dak inspecteren en kijken waar de lekkage vandaan komt. Er kunnen namelijk dakpannen gescheurd of verschoven zijn. Wanneer dat het geval is, dan zijn de kosten nog wel te overzien. Het is ook mogelijk dat de dakpannen poreus zijn geworden en constant een beetje vocht doorlaten. Wanneer de loodgieter dat constateert, dan zal hij u aanraden om er nieuwe dakpannen op te laten leggen. Hierdoor heeft u dan een behoorlijke schadepost. Dakpannen gaan ongeveer 40 jaar mee. Doe u het niet, dan bestaat de mogelijkheid dat het hele dakbeschot wordt aangetast en dan moet u op een bepaald moment besluiten om het hele dak te vernieuwen.

 

Loodgieter Rotterdam

U kunt veel ellende voorkomen door een abonnement bij een loodgieter af te sluiten. Deze zal dan jaarlijks langskomen om het dak te inspecteren. Kleine reparaties kunnen hierdoor snel worden verholpen. Tijdens de jaarlijkse controle zal hij ook de waterafvoer controleren en de dakgoten schoonmaken. Zo kunt u dus veel lekkages voorkomen. Er kunnen tijdens een storm ook de loden afdekkingen opgewaaid zijn. Deze zal de loodgieter dan ook weer in de oude staat terugleggen. Vooral de aansluiting bij een schoorsteen of dakkapel zijn gevoelig voor het opwaaien van de loden of kunststof afdekkingen. Heeft u schade aan uw dak, dan zal dat in de meeste gevallen vergoed worden door de verzekering. Probeer niet zelf een lekkage te verhelpen op een schuin dak. Het is hoog en u moet veilig kunnen werken. Laat deze werkzaamheden over aan de vakman.

 

 

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/