De Locatie Fotograaf
Image default
Woningen

Hoe lang gaan huishoudelijke apparaten mee?

Vroeger werd alles wat kapot ging gemaakt. Tegenwoordig lijkt het er echter op dat niemand nog dingen maakt, maar dat alles nieuw gekocht wordt. Wanneer is voor jouw de laatste keer geweest dat je iets gemaakt hebt? Dit roept de vraag op hoe lang huishoudelijke apparaten mee gaan en of we iets kunnen doen om ze langer in leven te houden. 

 

Hoe lang gaan ze mee?

In dit artikel gaan we het vooral hebben over de duurdere apparaten zoals een wasmachine, vaatwasser en droogtrommel. Een tosti-ijzer is aanzienlijk minder prijzig en daarom minder erg mocht het kapot gaan.

 

Een wasmachine bijvoorbeeld gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van hoe jij ermee om gaat. Hoe beter je het onderhoud, hoe langer het mee gaat en hoe minder geld jij kwijt bent. Voor een vaatwasser is de gemiddelde levensduur vergelijkbaar en ditzelfde geldt ook voor een droogtrommel.

 

Hoe beter jij met je spullen om gaat, hoe langer ze mee gaan. Hiermee bedoelen we niet alleen zorgen dat er geen rare spullen in de machines terecht komen. Ook letten op het water in je leidingen valt hieronder. Heb je namelijk veel kalk in je water dan kan dit er voor zorgen dat je apparaten makkelijk een paar jaar minder lang mee kunnen.

 

Ze moeten met veel kalkaanslag namelijk harder werken dan de bedoeling is en dit schaaft zo wat dagen, weken of zelfs maanden van de levensduur af. Een van de dingen die je kunt doen om de levensduur richting het maximale te houden is een waterontkalker kopen.


Je kunt dit eenvoudig installeren op je leidingen en kalkaanslag tegen gaan. Het is eenmalig een investering, maar je kunt er nog jaren plezier van hebben. Je kunt via de volgende link een vergelijking tussen de amfa 4000 en aquamag 7000 vinden.