De Locatie Fotograaf
Aanbiedingen

Modellen met een beperking

Een aantal jaren heeft de Zwolse fotograaf Vincent Hartman meegewerkt aan het blad Roalter Wind. Deze ‘Glossy die niet glimt’ werd destijds uitgegeven door Het Communicatiegilde in Raalte waar zijn fotografiebedrijf STUDIOVHF deel van uitmaakt. Het dertiende nummer dat op stapel stond eind 2013 zou de laatste uitgave worden (inmiddels heeft de Roalter Wind een doorstart gemaakt). Het blad kende altijd de rubriek ‘Roalter Next Topmodel’, een rubriek met hoofdzakelijk reclamefotografie en veelal gesponsord door een lokale mode ondernemer of een bedrijf in interieur en lifestyle. 

Voor het laatste nummer hebben we gekozen een drietal modellen met een beperking te laten schitteren in het blad:

De pagina’s zijn gesponsord door de Stichting ZoZijn, een zorginstelling voor mensen met een beperking. Bij Zozijn in Raalte kunnen mensen wonen en is er ook dagbesteding voor uitwonenden. De fotografie voor deze serie evenals het gehele blad werd verzorgd door Fotograaf Zwolle.

Voor deze serie hadden we de modellen Geert, Ans en Margreet bereid gevonden voor ‘model in één dag’. We hebben de mensen gefotografeerd tijdens hun gebruikelijke activiteiten op de dagbesteding en in een omgeving waar ze zouden kunnen zijn als ze de beperking niet zouden hebben gehad. Die locatie sluit dan aan bij hun interesse sfeer of is er een vertaalslag van. Zo hebben we schilder en boetseerder Geert geportretteerd in een heuse gallerie, keukenhulp Ans als bediening in een chique restaurant en paardenliefhebber en verzorger Margreet op een circuit met de paardekrachten van een Porsche. Voor kleding, hairstyling en visagie werd uiteraard ook gezorgd. Het is al met al een zeer geslaagde en afwisselende serie geworden waar nog steeds over nagepraat wordt.

Reclamefotografie

 

STUDIOVHF verzorgt de reclame- en fashionfotografie voor reclame en communicatie adviesbureau’s in de grote regio Zwolle en werkt ook voor communicatie afdelingen van bedriven, overheden en andere organisaties. De van oorsprong Zwolse fotograaf heeft zijn fotostudio tegenwoordig gevestigd in het dorp Heino, onderdeel van de gemeente Raalte en dicht bij Zwolle.

Wij nodigen u uit de serie modelshoot van ZoZijn te bekijkken via de onderstaande link en hopen dat het u inspireert.

http://www.studiovhf.com/zozijn-beperking-model/