De Locatie Fotograaf
Image default
Bruidsfotografie

alles over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding door Ucare?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt prive opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de propere taak te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe hanteer ik mijn eigenschappen optimaal. Een oplossing op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw arbeid of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat advies vergezelt u bij het vinden van een opbrengst op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een traject bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

 Wat mits ik mijn beroep cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Mits u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Begeert u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor € 40,- via uw mail of post.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de belastingen.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het standaard tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en vrouwen die met vragen worstelen aangaande hun loopbaan en werknemers die in hun opzegtermijn en tijdsspanne van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee escorteert.

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U wenst bevordering maken of wat betreft een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

Vanaf artikelen maart 2015 hebben ook personeel die in Vlaanderen verblijven, maar niet werken, recht op jobcheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese personeel die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.

Met de jobcheques krijgt u redelijke loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gezamenlijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw job- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende omgeving, de heldere ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Job test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende werk voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Als u vragen heeft omtrent uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

 

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/ucare-career-solutions/