De Locatie Fotograaf
Image default
Bruidsfotografie

Maak je tuin zomerproof

De zomer is eindelijk hier. Ze heeft even op zich laten wachten, maar we kunnen eindelijk weer lekker naar buiten. Bij de zomer hoort natuurlijk het BBQ’en, een parasol opzetten en lekkere cocktails drinken. Om deze dingen te doen, zou het natuurlijk top zijn als je tuin deze dingen ook allemaal toelaat. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je je tuin helemaal zomerproof kan maken.  

Allereerst is het een goed idee om te zorgen dat al je plantjes in de tuin een goede plek krijgen. Denk er hierbij aan dat de plantjes die veel zon nodig hebben, op een zonnige plek staan en dat de plantjes die meer schaduw nodig hebben ook in de schaduw staan. Op deze manier zullen al je plantjes krijgen wat ze nodig hebben en zullen ze zo lang mogelijk mooi blijven staan.  

Ten tweede is het in de zomermaanden ook een leuk idee om een vijver aan te leggen in de tuin. Dit is een perfecte plek om even af te koelen, als je er geen vissen in hebt tenminste. Een vijver aanleggen klinkt simpel, maar het is best veel werk. Je hebt een goede vijverpomp en vijverfilter nodig. Ook moet je alles goed schoonhouden. Je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug. 

Verder is het altijd fijn om wat schaduwplekken in je tuin te hebben. Dit kan je doen door een simpele parasol neer te zetten, maar dit staat niet altijd even leuk. Je kan ook als een alternatief een oud laken of een oud tafelkleed ophangen. Deze zal dan dienen als schaduwdoek. Het staat een stuk leuker en je hoeft geen rekening te houden met die paal die in de weg staat.  

Zorg voor een mooie plek voor de BBQ. Wat is nou een zomer zonder gezellige BBQ met alle vrienden en familie in de tuin? 

http://waterpompshop.nl