De Locatie Fotograaf
Image default
Bruidsfotografie

Bruiloft Videografie Tips – Hoe schiet je de beste bruiloft video’s

Met klanten die bereid zijn om maar liefst 5000 euro te betalen voor de beste trouwvideo’s, is het geen wonder dat fotografen die net uit de film school komen, massaal naar de lucratieve industrie van videoproductieservices gaan.

U hoeft echter geen duizenden euro’s te betalen aan een filmschool om aan de slag te gaan met de productie van bruiloftsvideo’s. Er is een ding dat internet heet om video-tips te krijgen over hoe je de liefste trouwvideo’s voor je klanten maakt.

De bruilofts-videografie checklist

Het maken van een trouwvideo kost tijd en veel planning. Videografen moeten binnen budgetbeperkingen werken en tegelijkertijd de best mogelijke video produceren – niet altijd een gemakkelijke mix! De eerste stap naar succes van het huwelijksvideo is om met diegenen te spreken die de leiding hebben over een bruiloft. Vaak omvat dit niet alleen het verloofde paar, maar ook ouders, bruiloftcoördinatoren en vrienden.

Uiteindelijk is het doel van een trouwvideo het vastleggen van het thema van de bruiloft vanuit het perspectief van een kunstenaar. Neem vóór de grote dag de tijd om de locatie te bezoeken, begrijp hoe gebeurtenissen op de trouwdag verlopen en ontdek welke apparatuur je nodig hebt.

Eén camera of twee?
Poging om met één camera een bruiloft te maken, is moeilijk. Een enkele camera biedt mogelijk niet alle hoeken en opnamen die u moet vastleggen. Binnen een bepaald gebied op de dag van een bruiloft, gebeurt er een aantal dingen. Jouw taak is om al deze dingen op te nemen, allemaal tegelijk. Zo komen de meeste bruiloftsfilmers op een trouwlocatie met meer dan één camera op sleeptouw.

De beste camera’s voor bruilofts-videografie

Het belangrijkste om te overwegen bij het maken van de mooiste trouwvideo’s is de juiste versnelling, en natuurlijk moeten alleen de beste camera’s worden gebruikt. Voorbij zijn de dagen waarop bruiloft videografen zouden ronddwalen de locatie met omvangrijke camcorders en lichten, terwijl de bengelende draden van hun apparatuur zou de bruiloft locatie veranderen in een geïmproviseerde studio.

Voer hedendaagse camera’s in, zoals de Sony FS7, de A7Sii of de 5D Mark III en het scenario voor bruiloftsvideo’s is voor altijd ten goede veranderd. Het maken van een filmische huwelijksvideo is nu gemakkelijker dan ooit, dankzij deze wonderen van engineering en beeldverwerking die de taak zo veel gemakkelijker maken.

Wil je toch maar iemand inhuren om je trouwvideo’s te laten maken? Neem dan een kijkje bij State Of Dreaming!