De Locatie Fotograaf
Image default
Bruidsfotografie

De top 3 beste achteruitrijcameras

Parkeren en achteruitrijden is en blijft een lastig onderdeel van het besturen van voertuigen. Of je nu in een auto, vrachtwagen, heftruck, ambulance, brandweerwagen of graafmachine rijdt, de veiligheid van jezelf en het overige verkeer staat altijd voorop. Gelukkig is de moderne technologie inmiddels zover, dat er inmiddels veel technieken zijn bedacht om zo veilig mogelijk te rijden. In dit artikel ga ik deze technieken beschrijven.

 

Ten eerste worden er veel levens gered door de autogordel. Sinds 1 april 1992 is het verplicht om een gordel te dragen in personenauto’s en alle andere voertuigen waar een gordel aanwezig is. Hierdoor is het aantal dodelijke ongelukken flink achteruit gegaan. Je krijgt ook een boete als je in een auto zit en geen gordel om hebt.

 

Een andere techniek om de verkeersveiligheid te bevorderen, zijn achteruitrijcameras. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het achteruit rijden en parkeren beter zicht hebt op wat er achter je gebeurt, zodat er minder ongelukken en irritaties voorkomen. Je hebt veel verschillende soorten en merken achteruitrijcameras, bijvoorbeeld een waeco camera, een orlaco camera en een camos camera. Je kan een losse achteruitrijcamera kopen, maar ook bijvoorbeeld een achteruitrijcamera set. Een camera set is handig als je nog helemaal geen camera systeem in je voertuig hebt, een losse achteruitrijcamera is handig als je al een navigatiescherm of monitor hebt. De camera kan dan met een koppel draadje aan je scherm worden gekoppeld. Er zijn twee soorten draadloze achteruitrijcameras, digitale en analoge. De meeste zijn digitaal en werken op een draadloze verbinding zoals WiFi, 4G, 5G of bluetooth. De analoge kunnen een signaal naar meerdere monitoren uitzenden.

 

Nog een belangrijke techniek die het zicht in voertuigen bevorderd, zijn de spiegels. Door het installeren van spiegels vergroot je de kijkhoek van de bestuurder en zorg je ervoor dat er zo min mogelijk dode hoeken zijn. Toch is een dode hoek onvermijdelijk, maar daar zijn achteruitrij cameras weer de ideale oplossing voor.

https://www.vanzwitserland.nl/