De Locatie Fotograaf
Image default
Bruidsfotografie

Wel of niet uitbesteden

Als ondernemer wil je het liefste alle zelf doen omdat je alles in hand wilt houden. Toch is het soms handig om iemand te gebruiken die je ergens goed mee kan helpen. Neem bijvoorbeeld een accountant. Deze kennis heeft niet iedereen beschikbaar en daarom is het uitbesteden van die werkzaamheden niet raar om te laten doen.

Uitbesteden van werk kan veel voordelen hebben. Door bepaalde zaken uit te besteden die veel tijd kosten kun je je daardoor meer richten op activiteiten waar het bedrijf op draait, en om omzet te draaien. Dit zal dus uiteindelijk in kosten besparen omdat je je meer kan focussen op de core business. Geld is dus de belangrijkse drijfveer voor uitbesteden. Denk aan een loonbureau die dit voor je doet. Dit kost veel tijd en uiteindelijk dan ook geld. Expertise is ook een belangrijke factor om voor outsourcen te kiezen. Een bedrijf kan gebrek aan kennis hebben over bepaalde zaken. Je zou daar speciaal iemand voor in dienst kunnen nemen maar wellicht zijn het tijdelijke taken. Dan kun je voor outsourcen kiezen. Gebrek aan middelen kan ook een factor zijn. Denk aan administratieve activiteiten waar helaas geen kennis van is. Je kunt daar ook kennis over opdoen, maar ook dit kost veel tijd en dus ook geld. Het nadeel is wel dat er gebrek aan controle is. Verder gaat het op korte termijn wel veel geld kosten. Uitbesteding is namelijk wel duurder dan iemand in dienst die deze activiteiten op zich kan nemen. Voor korte projecten of werkzaamheden is het wel goedkoper, maar op langer termijn niet meer. Je moet de voor en nadelen dus wel op een rijtje zetten.

Gelukkig komen er wel veel tools op de markt die veel tijd besparen. Denk aan de manager self service waarmee je veel zaken kan bekijken en wijzigen. Dit had normaliter uitbesteden moeten worden maar dat is nu niet meer nodig.

http://www.cbbs.nl/