De Locatie Fotograaf
Image default
Interieur fotografie

Rieten dakbedekking transformatie

Verschillende daken vullen het landschap van Nederland. In Nederland zijn er vooral daken met dakpannen. Deze dakpannen zijn voornamelijk voor het wegvoeren van het water. Doordat het water wordt weggevoerd kan het onderdak beschermd blijven tegen waterschade. Ook wordt er in Nederland veel gebruik gemaakt van bitumineuze dakbedekkingen. Dit is een duurzamere manier om uw dak te beschermen. Door middel van een bitumineuze dakbedekking kunt u heeft uw dak een levensduur van ongeveer 20 tot 30 jaar. Dit is vrij sterke dakbedekking. Een andere soort dakbedekking is EPDM. Dit is een van de sterkste dakbedekkingen op dit moment. Dit soort dakbedekkingen zijn ideaal voor platte daken. Bij schuine daken wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van dakpannen.

Wanneer je je dak wilt transformeren naar een rietendak gaat daar eerst veel analyse aan te voren. Niet elke dak is namelijk geschikt voor een rieten dakbedekking. Het dak moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet er een bepaalde helling in je dak zitten zodat het water goed afgevoerd kan worden. Als wel een naar een rietdekker gezocht heb dan ben je hier ook vast wel achter gekomen. Tijdens een technische analyse wordt het dak goed geanalyseerd. Er zal duidelijk worden doorbesproken aan welke eisen de hellingshoek, dakconstructie en dakopbouw moet voldoen. Daarnaast zal aangegeven worden of dit momenteel het geval is en of er aanpassingen moeten worden gedaan. Vervolgens zal een beeld worden geschetst over hoe het huis er na de transformatie eruit komt te zien. Wanneer er een akkoord is kan er van start worden gegaan met een transformatie daar een rieten dak.

Een rieten dak kan veel betekenen voor de uitstraling van uw huis. Er zijn veel fabels die er de ronde doen over rieten dakbekleding. Vaak zijn mensen bang dat een rieten dakbekleding een verhoogd brandgevaar betekend en dat het kwalitatief niet zo sterk is. Een rieten dakbekleding kan wanneer het goed verzorgd wordt heel lang meegaan. Eigenlijk net zo lang mee als een EPDM dak. Hierbij moet het dak wel echt een helling hebben van minimaal 45 graden.

http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de ervaringen van mensen die impressies hebben laten maken?

Een nostalgische kerst