De Locatie Fotograaf
Image default
Foto producten

De nieuwste trend van foto’s bedrukken

Wat is een canvasdoek?

Canvas is ook wel een linnendoek of hennepweefsel. Canvas is gemaakt van stevig hennepvezel. We kennen canvas vooral van het schilderdoek. De schilders verven vooral met olieverf op de canvas doeken. Schilders kunnen goed op dit doek schilderen, omdat het doek is voorzien van een inkjet-coating, waardoor hij dus uitstekend geschikt is voor onder andere de reproductie van schilderijen. Deze coating geeft het schilderij een authentiek effect. Naast dat canvas gebruikt wordt voor het schilderdoek wordt het ook verwerkt in (dek)zeilen en zonneschermen. Maar dit is tegenwoordig voor grotendeels vervangen door synthetische materialen. Daarnaast wordt het tegenwoordig ook veel verwerkt in tassen en kleding, maar het materiaal wordt in dit geval vaak gewoon hennep genoemd.

Bedrukken op canvas

Wat ook een helemaal in is, is dat canvas steeds vaker wordt gebruikt voor het bedrukken van foto’s op dit materiaal. Hierin zijn allerlei verschillende maten verkrijgbaar. Daarnaast kun je de foto’s zo aanpassen als je zelf wilt. Een foto op canvas is een leuk cadeautje om weg te geven of gewoon voor jezelf aan die ene muur die nog wel wat opvulling kan gebruiken. Heb je nog een lege muur en weet je niet zo goed wat je hier nou mee moet gaan doen, dan is dit een ideale oplossing. Wil je een wat speelser effect hebben aan de muur dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om de foto bijvoorbeeld op te delen in drie gedeelten of meer mocht je willen. Dan laat je de foto gewoon in drie verschillende delen bestellen en eventueel nog met hoogteverschillen doordat de foto dan niet meer een geheel is geeft dit een speels effect aan de muur.

 

Met een foto op canvas zijn enorm veel verschillende mogelijkheden. Wil je het cadeautje weggeven dan zou je kunnen denken aan een foto van jou en die persoon samen of van een gebeurtenis die jullie samen hebben meegemaakt. Ook de kleur van de foto kun je aanpassen, natuurlijk de originele kleur kun je houden, maar misschien passen deze kleuren wel niet bij je interieur en zwart/wit wel dan kan je de foto ook hierin veranderen met effecten. Naast zwart/wit zijn er nog veel meer kleuren opties voor je foto. Naast kleur effecten kun je soms ook wel stickers eraan toevoegen of een tekst erbij op laten drukken. Je kan een foto op canvas zo persoonlijk mogelijk maken en het is altijd iets origineels wat niemand anders exact het zelfde heeft.

https://www.dwcprint.nl/