De Locatie Fotograaf
Image default
Beauty en verzorging

Hoeveel sieraden heb je nodig?

Hoeveel sieraden heb je nodig?

Het blijft lastig, hoeveel sieraden heb jij nou eigenlijk echt nodig? Het is goed om voor jezelf te bepalen hoeveel je nou echt in je lade moet hebben liggen. Zo voorkom je impuls aankopen en kan je gericht gaan shoppen, zonder je schuldig te voelen over je uitgaven

Welke soort sieraden heb je nodig?

Laten we eerst inzichtelijk maken wat voor een sieraden je nodig hebt. Neem in je lijstje de volgende op:

–          Horloges

–          Armbanden

–          Ringen

–          Oorbellen

–          Piercings

–          Kettingen

Begin eerst met strepen welke sieraden je eigenlijk nooit draagt, neem die dan ook niet of heel weinig op in je lijstje.

 

Verschilt het voor mannen of vrouwen?

Hou er rekening mee dat het voor mannen heel erg verschilt ten op zichten van  vrouwen. Vrouwen hebben nou eenmaal meer soorten outfits dan mannen en daar horende passende sieraden bij. Oorbellen en vaak ook kettingen zijn minder relevant voor mannen. Die hebben aan de andere kan vaak wel weer meer horloges.

 

Hou hier rekening mee:

Neem voor elk sieraad in ieder geval één sieraad per seizoen. Zo hou je er afwisseling in en raak je niet uitgekeken op je sieraden. Kies je veel voor metalen? Kies dan voor twee kleuren. Kies je voor leer? Kies dan ook twee soorten kleuren leer. Zo zit je dus per sieraad op 8 sieraden in je collectie.

Horloges zijn een iets ander geval, zeker voor heren. Hou daarmee rekening met één metaal, twee soorten leer en een smartwatch. Dan ben je gecover voor vrijwel al je outfits.

Hoeveel sieraden hebben kinderen nodig?

Kinderen zijn weer een heel ander geval. Seizoenen en passende kleuren maakt daarin een stuk minder uit. Daarnaast komt natuurlijk de vraag naar boven, hebben kinderen wel sieraden nodig?

 

Als je ervoor kiest dit wel te doen is een goede vuistregel, van elk sieraad twee, en één horloge.