De Locatie Fotograaf
Image default
Product fotografie

Tips om met verandering om te leren gaan

Veranderingen in je leven en zelf veranderen kunnen een grote aanslag op jouw leven zijn. Over het algemeen zijn mensen ook erg bang om te veranderen, wat te maken heeft met de functie van angst. Bang zijn is vaak een waarschuwing voor een externe factor, met als gevolg dat je wil wegrennen of juist het gevaar wil aanvechten. Echter, angst kan ook vanuit jezelf komen, zoals het bang zijn voor verandering. Desondanks kan verandering in je leven of zelf veranderen erg goed zijn om een frisse blik op het leven te kunnen werpen. Piekerpoli geeft je daarom een aantal tips, die je hulp kunnen bieden bij het veranderen.

In de eerste instantie is het erg belangrijk om te achterhalen of je zelf wil veranderen of dat iemand anders die invloed op jou heeft. Uiteraard gaat het erom dat jíj wil veranderen en niet voor iemand anders je anders gaat gedragen. Ten tweede mag je zeker ambitieus zijn in je doelen, maar moet je beseffen dat kleine stapjes vaak cruciaal zijn om je doel te behalen. Ieder resultaat dat je boekt, mag je dan ook zeker vieren en helpt je bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Om veranderingen door te maken, speelt zelfvertrouwen namelijk een essentiële rol. Wie kampt met faalangst, kan weerhouden worden van het ondernemen van acties en durft veranderingen niet te accepteren. Vraag je daarom altijd af wat het ergste scenario is en hoe vreselijk de gevolgen nu écht zijn. Leer op die manier jouw faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Hebben deze tips jou geholpen bij het onder ogen komen van veranderingen of zou je graag meer hulp willen krijgen van de Piekerpoli? Plan dan een afspraak bij één van de psychologen den haag of psychologen leiden.

https://piekerpoli.nl/