De Locatie Fotograaf
Image default
Product fotografie

Coderen in de voedingsmiddelenindustrie

Coderen is in ons dagelijks leven niet meer weg te denken. Niet alleen omdat de impact van technologie op het leven steeds groter wordt, maar vooral ook aangezien coderen een manier van vertrouwen schept. Door een barcode te printen op plastic producten is zowel de verkoper als de koper bewust van een veilig product. Neem bijvoorbeeld de Print and Apply-technologie. Deze is ontwikkeld om informatie, die verschilt per product, te printen op verschillende oppervlaktes. Ongeacht de kleur, vorm en materiaal van het product weet deze technologie zorgvuldig de juiste informatie toe te passen op verpakkingen. Bovendien is het essentieel dat deze printtechnologie voldoet aan de markeringseisen.

Naast de Print and Apply-technologie kent Koenig en Bauer een andere, zeer betrouwbare coderingstechniek: de hotfoiltechniek. Deze techniek wordt gekenmerkt door het feit dat deze efficiënt en economisch is. De printprestaties en barcode maker zijn hoogwaardig en bestemd voor verpakkingsmachines. Koenig en Bauer kent nog veel meer printtechnieken, maar vooral belangrijk is welk product gecodeerd moet worden. Een kartonnen doos moet namelijk volgens een hele andere techniek gecodeerd worden dan voedingsmiddelen. Koenig en Bauer heeft daarom de website ingedeeld in verschillende toepassingsgebieden. Productieveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie kent namelijk hele andere eisen dan de verpakkingsindustrie, waardoor Koenig en Bauer meedenken met het coderen van producten.

Neem nog eens het voorbeeld van de voedingsmiddelenindustrie. Hiervoor zijn afspraken gemaakt op Europees niveau, waardoor Koenig en Bauer aan hoogwaardige eisen voldoen. Zo moet de informatie op de verpakking uiteraard duidelijk leesbaar zijn, maar ook wordt verwacht dat de lay-out correspondeert met de verpakking. De coderingskwaliteit moet dus hoog zijn, waarbij duidelijkheid een prioriteit is. Koenig en Bauer is hierin gespecialiseerd en weet daarom precies aan welke eisen voldaan moet worden. Wij staan open om u te begeleiden in dit proces en denken graag met u mee.

https://coding.koenig-bauer.com