De Locatie Fotograaf
Image default
Bedrijven

Energiebesparingstips van de loodgieter

In dit artikel geven onze experts van Loodgietersbedrijf Haarlem tien tips waarmee u energie kunt besparen in huis.

 1. Installeer een CV-ketel: Tegenwoordig zijn de nieuwste CV-ketels tot 35% efficiënter dan de traditionele ketels. Zeker wanneer uw CV-ketel ouders is dan tien jaar, doet u er goed aan om deze te laten vervangen. Nieuwe ketels hebben een levensduur van minimaal 15 jaar, waardoor u de kosten van de nieuwe ketel al snel hebt terugverdiend.
 2. Muurisolatie: Het klimaat in huis zal een stuk verbeteren wanneer holtes in de spouw van de muren worden gevuld met spouwmuurisolatie. De verwarming van de woning zal gelijkmatiger verdeeld worden en dit heeft een gunstig effect op de warmtebehouding omdat ongeveer de helft van de warmte verloren gaat via de muren van niet-geïsoleerde huizen.
 3. Zolderisolatiedekens: Het plaatsen van zolderisolatiedekens op de vloer van de zolder is een makkelijke taak zodat de warmte in huis beter wordt vastgehouden. Het plaatsen van zolderisolatie kunt u eventueel zelf doen en zal zorgen voor ongeveer 15% minder warmteverlies.
 4. Vul openingen rond deuren en ramen: Door gaten op te vullen rond deuren en ramen zal het minder tochten in huis en kan de warmte minder goed ontsnappen. Ruimtes rond deuren en brievenbussen kunt u dichten door borstels te plaatsen en voor andere openingen kunt u tochtwerend materiaal gebruiken. Dit is een makkelijke doe-het-zelf klus, maar mocht u dit liever door een expert laten doen dan staan onze loodgieters van Loodgietersbedrijf Haarlem voor u klaar.
 5. Isolatie van de warmwatercilinder en waterleidingen: Door een goedgekeurde mantel rond de warmwatercilinder te plaatsen gaat u warmteverlies tegen met meer dan 75%. Loodgieter Haarlem kan u adviseren over de juiste isolatie voor uw warmwatercilinder.
  Door het isoleren van warmwaterleidingen stijgt de temperatuur van het water in de leidingen, waardoor er minder energie nodig is om het water op temperatuur te houden. Warmwaterleidingen kunt u het beste isoleren met hoogwaardige buisisolatiewikkel of glasvezelstroken.
 6. Dubbele beglazing: Dubbele beglazing zal de warmte in uw huis beter vasthouden en de kou buiten houden, waardoor u aanzienlijk bespaart in energiekosten.
 7. Installeer een kamerthermostaat: Met behulp van een kamerthermostaat kunt u bepalen welke omgevingstemperatuur moet worden bereikt door de Cv-ketel. Door bijvoorbeeld de kamertemperatuur met 1 ° C te verlagen kunt u ongeveer 10% op uw energiekosten besparen terwijl u zelf weinig verschil merkt van de temperatuurverlaging.
 8. Plaats thermostatische kleppen op de verwarming: U kunt thermostatische kleppen op de radiatoren plaatsen zodat alle kamers op de gewenste temperatuur blijven. Op deze manier kan de verwarming uitschakelen wanneer u naar bed gaat en inschakelen voordat u ‘s ochtends opstaat.
 9. Koop alleen energiebesparende apparaten: Wanneer u nieuwe apparatuur aanschaft, let er dan op dat deze een groen label heeft.
 10. Gebruik gezond verstand: Denk er bijvoorbeeld aan om ‘s avonds de gordijnen dicht te doen, de ramen en deuren niet onnodig open te laten staan en meubels weg te houden van radiatoren. Gebruik alleen zoveel water als wat u echt nodig heeft en zet ‘s nachts de verwarming uit.

 

Loodgieter Haarlem

Voor meer energiebesparende tips of hulp met de isolatie in uw huis, neemt u gerust contact op met Loodgieter Haarlem!

https://loodgieter-haarlem.nu/